Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la reuniunea PES de la Bruxelles, că în întâlnirile pe care le-a avut cu liderii europeni socialişti a prezentat punctul de vedere comun al Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale şi Guvernului privind evoluţia viitoare a Uniunii Europene, respectiv de a întări proiectul european, ”în aceeaşi direcţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am reafirmat în aceste întâlniri ceea ce a spus şi domnul preşedinte dimineaţă, am spus şi eu zilele trecute - dorinţa ţării noastre de a merge şi de a întări proiectul comun european, cu toate cele 27 de ţări membre, în aceeaşi direcţie, pentru că împreună - istoria ne arată - suntem mai puternici. Dezbaterile abia se află la început, vor continua în perioada următoare. Fiecare dintre noi ne-am exprimat punctele de vedere. Al nostru este cel pe care vi-l spuneam şi pe care îl susţinem, indiferent că vorbim de Administraţia Prezidenţială, de Guvern sau de Parlament. E un punct de vedere comun al României”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat de unde ştie că Parlamentul are aceeaşi poziţie ca Administraţia Prezidenţială şi Guvern, premierul a afirmat că ”poate” a spus ”prea mult”.

”Îmi cer scuze, poate am spus prea mult, dar am văzut declaraţii ale conducerii Camerei Deputaţilor în acelaşi sens ca şi ale preşedintelui şi ca şi ale mele sau ale Guvernului”, a răspuns şeful Executivului.

Grindeanu a spus că Guvernul nu va iniţia o consultare cu partidele parlamentare în acest sens, dar poate lua parte la o dezbatere referioare la poziţia României în UE.

”Putem fi parte, nu cred că e rolul Guvernului, dar putem fi parte. Eu am avut o întâlnire ieri, după cum ştiţi, cu domnul preşedinte pentru a avea o poziţie comună şi acest dialog a fost şi este binevenit şi avem o poziţie comună. Sigur, dacă dezbaterea aceasta este mai largă e mai bine, Guvernul poate face parte din această dezbatere”, a explicat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.