Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că stadiul lucrărilor la tronsonul de autostradă Nuşfalău- Suplacu de Barcău, cu o lungime de 13,55 kilometri, este de 95%. Odată cu darea în circulaţie a acestei secţiuni de autostradă, România va bifa ceea ce Ministerul Transporturilor a numit ”borna de 1.000 de kilometri” de drum de mare viteză. El anunţă că tronsonul Nuşfalău- Suplacu de Barcău va fi deschis circulaţiei în jurul datei de 15 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Transporturilor anunţă că tronsonul de autostradă dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău va fi finalizat la jumătatea lunii viitoare. Acela va fi momentul la care România va bifa deschiderea a 1.000 de kilometri de autostradă.

”Prea puţin faţă de cât avem nevoie”, a adăugat ministrul, în acest context.

El a vorbit şi despre ”provocările” cu care se confruntă acest domeniu, de la necesarul de forţă de muncă, la echipamente, în contextul multor şantiere deschis şi până la asigurarea resurselor precum bitum, pietriş sau balast.

În contextul vizitelor făcute, miercuri, pe mai multe tronsoane de autostradă aflate în lucru, Grindeanu a subliniat importanţa realizării proiectelor mari de infrastructură de transport.

”Orice guvern ar veni după, trebuie să menţină Transporturile o prioritate, dacă vrem să avem autostrăzi şi căi ferate moderne. Dacă nu, iarăşi revenim şi băltim cum am băltit atâţia ani”, a mai afirmat Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.