Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu afirmă, referindu-se la numirea fostului premier Victor Ponta în funcţia de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, că aceasta este o decizie asupra căreia nu trebuia să se consulte cu restul partidului. Grindeanu arată însă că, în ceea ce priveşte reînscrierea în PSD a lui Victor Ponta, aceea este o decizie asupra căreia partidul va trebui consultat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dacă primul ministru a considerat să-l ia, îl cunoaşte foarte bine sau se cunosc foarte bine cei doi. Eu cred că Marcel Ciolacu a fost şi în postura de consilier onorific al lui Victor Ponta, dacă-mi aduc aminte, în perioada în care Victor Ponta era prim ministru, deci e un fel de rocadă în acest moment. Şi cred că ştiu bine acest lucru”, a afirmat Sorin Grindeanu, la Digi 24, luni seară.
 
Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar fi trebuit să comunice partidului această decizie, Grindeanu a explicat: ”Are (Marcel Ciolacu - n.r.) consilieri la funcţia de prim ministru. Unii sunt consilieri de stat, care sunt retribuiţi şi au funcţii de secretari de stat, alţii sunt consilieri onorifici, aşa cum cred că e cazul lui Victor Ponta. Marcel Ciolacu şi-a nişat foarte bine acest subiect şi ştie ce plusuri îi aduce Victor Ponta”.
 
În ceea ce priveşte o eventuală reînscriere a lui Ponta în PSD, Grindeanu a susţinut că ”abia aceea e o decizie care se va discuta în forurile de conducere ale partidului”.
 
Întrebat dacă ar susţine reintrarea în PSD a lui Victor Ponta, Grindeanu a spus că aceasta nu este o decizie personală, ci una a partidului, el subliniind că este vorba despre ”o personalitate, un fost preşedinte şi un fost candidat la preşedinţie”.
 
El e de părere că reapropierea lui Ponta de PSD este ”un lucru bun”.
 
”Eu îl ştiu pe Victor din perioada tineretului social-democrat, la începutul anilor 2000, şi bineînţeles, după aceea fiecare cu funcţiile pe care le-am avut. Victor e un om de stânga, nu poţi să spui despre Victor Ponta că e un om de altă factură. E un om de stânga, e un om care, din perspectiva anului 2024, sunt convins că pe ceea ce înseamnă un candidat al stângii – eu cred că după 20 de ani de preşedinte de dreapta, România are nevoie de un preşedinte de stânga – asta înseamnă închegarea tuturor vectorilor pe această parte a eşichierului politic, adică pe partea stângă. Din această perspectivă, eu cred că e un lucru bun”, a adăugat Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.