Premierul Sorin Grindeanu a fost întrebat duminică, într-un interviu comun pentru mai multe televiziuni, dacă este posibil să sesizeze Curtea Constituţională pentru că la Guvern nu s-a putut înregistra textul moţiunii de cenzură înainte de a fi citită în Parlament, el răspunzând că nu vrea să dea senzaţia că procedural se agaţă de funcţie, dar a adăugat că secretarul general al Guvernului va verifica dacă legea este aplicată şi apoi va vedea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu e treaba mea. Am un secretar general, mai nou, care trebuie să se ocupe de aceste lucruri care ţin de proceduri. Şi nici nu vreau să dau senzaţia că procedural eu, Sorin Grindeanu, prim-ministrul României, mă agăţ de această funcţie. Secretarul general al Guvernului va verifica dacă legea este aplicată şi suntem conform legii şi după aceea o să vedem”, a declarat premierul, întrebat dacă va sesiza CCR pentru faptul că moţiunea de cenzură a fost citită în Parlament înainte ca Guvernului să îi fie transmis documentul, aşa cum prevede Regulamentul activităţilor comune ale celor două Camere.

Sorin Gindeanu a ţinut să sublinieze că l-a mirat totuşi graba liderilor coaliţiei de guvernare de a citi moţiunea de cenzură duminică, în plenul Parlamentului, iar votul să fie programat miercuri.

”Mă miră graba şi convocările şi organizările. Aseară îmi arăta un coleg parlamentar PSD o organizare incredibilă pentru ziua de azi, cu microbuze care vin la aeroport pentru fiecare cursă să semneze, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Această grabă pot să o înţeleg, dar această grabă îmi ridică nişte semne de întrebare în mod evident. Astfel, se puteau  desfăşura lucrurile normal - luni se citea moţiunea, joi se vota şi sigur că am semne de întrebare. Dar nu vreau să intru pe chestiuni procedurale”, a arătat şeful Executivului.

Sorin Grindeanu a făcut această declaraţie într-un interviu comun pentru mai multe posturi de televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.