Vicepremierul Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită în Turcia, a fost primit de preşedintele acestei ţări, Recep Tayyip Erdogan, cu care a discutat despre Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări şi i-a transmis că România vrea să intre în top 10 pieţe de import ale Turciei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a anunţat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, că a discutat cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, despre medierea pe care această ţară o oferă în soluţionarea conflictului ruso-ucrainean.
 
”Am discutat astăzi cu preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, despre priorităţile Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia.
Am apreciat atât medierea pe care o oferă Turcia, stat membru NATO, în soluţionarea conflictului ruso-ucrainean, cât şi intenţia Turciei de a acţiona ca ţară garant pentru securitatea Ucrainei”, a scris Grindeanu.
 
Discuţiile dintre cei doi s-au axat şi pe domeniul economic.
 
”În ceea ce priveşte domeniul economic, ca viceprim-ministru şi titular al portofoliului Transporturilor am dat asigurări că activitatea şi proiectele pe care le derulăm la nivelul Guvernului României sunt destinate unui climat economic benefic business-ului şi atragerii investiţiilor străine. Mai mult, din punct de vedere comercial, Executivul de la Bucureşti îşi propune o ţintă ambiţioasă pe termen mediu: România să avanseze de pe poziţia 17 în Top 10 pieţe de import ale Turciei!”, a mai scris Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.