Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu consideră ”un argument sovietic” cel conform căruia unele dintre rundele de alegeri din România ar trebui comasate, în acest an, din motive financiare, mai exact pentru a face economie. ”Democraţia costă, că aşa nu mai facem alegeri şi am făcut economie de tot!”, susţine Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a declarat că nu are ”nici cea mai mică informaţie” conform căreia clasa politică ”s-ar duce” către ideea unei comasări a alegerilor, în acest an.
 
”Da, am văzut public că apar tot felul de argumentaţii, spre exemplu argumentaţia: dom-le facem o anumită economie la sume de bani. Să ştiţi că ăsta e un argument sovietic, astea nu-s argumente care ţin de un cadru democratic. Democraţia costă, că aşa nu mai facem alegeri şi am făcut economie de tot! Nu e un argument valid, din perspectiva mea”, a afirmat Grindeanu, marţi seară, la Digi 24.
 
El a susţinut că este nevoie de argumente care să fie spuse ”cât se poate de direct şi transparent” pentru care unele rude de alegeri să fie comasate.
 
Grindeanu a adăugat că, având în vedere contextul geo-politic, toată lumea îşi doreşte stabilitate şi toată lumea a văzut că în aceşti doi ani România a furnizat stabilitate, el fiind de părere că alianţa dintre PSD şi PNL ar trebi să continue, fără a fi însă adeptul unor liste comune de candidaţi. 
 
Grindeanu a explicat, în acest context, că exclude formarea de majorităţi ”cu AUR sau Şoşoacă” şi a arătat că nu a văzut, în sondajele de opinie, că partidele care au format fosta alianţă dinaintea actualei coaliţii, din care au făcut parte USR şi UDMR, nu ar putea avea peste 50% din voturi, împreună, pentru a conduce România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.