Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, la Parlament, că desecretizarea celorlalte două rapoarte cu privire la arhiva SIPA se poate face „destul de repede”, motiv pentru care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să vină „rapid” în faţa Guvernului, pentru a se adopta acea Hotărâre necesară desecretizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o discuţie scurtă cu domnul ministru Toader înainte de a veni aici, am înţeles că astăzi s-a făcut un prim pas, un pas important în tot acest proces de desecretizare a arhivei SIPA, era necesar acest prim pas. Vor urma, aşa cum m-a informat domnul ministru, şi alţi paşi (...). Cert este că azi, şi e foarte bine, s-a făcut un prim pas”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă ar fi necesară o anchetă, având în vedere că a apărut în presă un raport din 2008 care ar fi trebuit să fie secret de serviciu, Sorin Grindeanu a spus că persoanele care au încălcat legea trebuie să plătească.

„Legea trebuie respectată de toată lumea, indiferent că sunt cei care au dat rapoarte care nu puteau fi date, sunt alţii care vor să fie date, eu nu vreau să intru în amănunte, chiar nu ştiu la ce vă referiţi. Legea trebuie a fi respectată, dacă s-a încălcat, cei care au încălcat-o trebuie să plătească”, a completat prim-ministrul.

El a mai spus că îşi doreşte ca şi celelalte două rapoarte privind SIPA să fie desecretizate, motiv pentru care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să se prezinte rapid în faţa Guvernului pentru a adopta Hotărârea în acest sens.

„În funcţie de gradul de secretizare a anumitor dosare, unele dintre ele pot fi desecretizate prin ordin al ministrului, altele prin HG, sunt legi în vigoare pe care toată lumea trebuie să le respecte. Cert este că îmi doresc să se întâmple lucrurile acestea şi eu cred că aceste lucruri pot fi făcute destul de repede, că e nevoie de ordin de ministru sau că e nevoie de Hotărâri de Guvern, dânsul trebuie să vină rapid în faţa Guvernului, dacă e nevoie de HG, cu aceste acte normative, astfel încât să ajungem acolo unde v-am spus”, a conchis Sorin Grindeanu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, la Parlament, că au existat mult mai multe vizite în arhiva SIPA, despre care va oferi mai multe detalii după ce va desecretiza alte două rapoarte în acest sens, unul dintre ele având caracter secret de stat şi este nevoie ca Guvernul să adopte o Hotărâre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.