Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1, iar Daniel Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector. Întrebat dacă Gabriela Firea va avea o solicitare pentru anularea alegerilor la Primăria Capitalei, Grindeanu a precizat că aceasta se va consulta cu avocaţii şi va anunţa în cel mai scurt timp decizia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În acest moment, aşa cum ştiţi, am depus o plângere şi există o anchetă în desfăşura la Parchetul General, mă refer la sectorul 1. Spre deosebire de, şi cred sunt blând când spun istericii de la USR eu cred că ancheta trebuie să se desfăşoare fără niciun fel de presiune politică. Există cred la fiecare român o suspiciune evidentă cu privire al imaginile pe care le-am privit cu toţii aseară. Am sesizat Parchetului pentru că noi credem că trebuie făcută lumină rapid în acest caz. Românii trebuie să aibă certitudinea că votul lor este numărat corect şi că cei care câştigă alegerile au legitimitatea publică dată de vot. De asemenea, domnul Tudorache a făcut o cerere şi de anulare a alegerilor, în urma acestor suspiciuni care va fi soluţionată la BEC”, a declarat Sorin Grindeanu, după şedinţa conducerii PSD joi la sediul partidului. 

Chestionat dacă şi Gabriela Firea va cere anularea alegerilor pentru Primăria General, Grindeanu a răspuns: „În momentul în care am văzut, în plus faţă de datele pe care le aveam ieri, şi acele imagini de aseară, e normal ca acele semne de întrebare pe care le aveam cu toţii să fie din ce în ce mai mari şi în ce priveşte votul pentru Primăria Capitalei”.

„A existat o discuţie internă. Doamna Firea, urmare a acestei discuţii interne, împreună cu avocaţii se vor consulta şi vă vor anunţa în cel mai scurt timp decizia luată. Cu siguranţă există suspiciuni foarte, foarte mari şi că aceste semne de întrebare faţă de procesul electoral pe Bucureşti trebuie înlăturate, indiferent cine câştigă alegerile. Nu înţeleg de ce se opun unii, aşa apăruţi din spuma mării, ca să fiu mai clar cei de la USR, la acest demers de renumărare a voturilor care ar fi clarificat un demers absolut normal pentru procesul electoral şi democraţia noastră. Doamna Firea va transmite decizia în cel mai scurt timp, urmare a consultărilor pe care le va avea cu avocaţii dânsei”. 

Primarul general în funcţie Gabriela Firea a declarat, înaintea întrunirii conducerii PSD, că PNL a gândit un plan diabolic pentru fraudarea alegerilor în Bucureşti. Ea a adăugat că exit-poll-ul Curs-Avangarde „a bătut toate recordurile negative pe plan mondial” şi „va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.