Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că a cerut la cabinet să i se aducă în fiecare dimineaţă ”lucrurile care s-au întâmplat în Timişoara”, adăugând că este normal să îl intereseze, pentru că provine din acest oraş şi ar vrea să se întoarcă acolo, nu să rămână prin ”alte părţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt multe lucruri care mă amuză, pe care le citesc. Am cerut  la cabinet să îmi aducă în fiecare dimineaţă lucrurile care s-au întâmplat în Timişoara şi e normal să mă intereseze. De aici provin, aici îmi trăieşte familia, aici vreau să mă întorc, nu să rămân prin alte părţi. E normal să mă intereseze şi să citesc ceea ce se întâmplă în Timişoara”, a spus Grindeanu.

Întrebat cum îi răspunde primarului municipiului Timişoara, liberalul Nicolae Robu, care a declarat că actualul Guvern nu ajută oraşul cu bani pentru mai multe proiecte locale, premierul a spus că alegerile sunt peste trei ani şi că îi îideamnă pe liderii din administraţie să nu se mai ocupe de politică.

”Eu ştiu ce am de făcut şi... nu am venit să îi răspund eu şi nu în modul ăsta cred că trebuie să lucrăm. Pe mine mă interesează să facem, indiferent din ce parte a eşicherului venim, lucruri pentru că alegerile sunt abia peste trei ani şi mai uşor cu campania asta non-stop pe care unii şi alţii o fac. Hai să facem lucruri pentru oraş, pentru judeţ. În acelasi mod discut şi cu domnul primar Nicolae Robu şi cu domnul preşedinte Călin Dobra (preşedintele Consiliului Judeţean Timiş – n.r.) pentru că am făcut apel să înţeleagă cu toţii că e vremea de a lăsa deoparte politica şi de a face administraţie şi apelul ăsta l-am făcut şi în ţară pe unde am umblat”, a afirmat Grindeanu.

De asemenea, întrebat ce părere are despre nemulţumirea lui Nicolae Robu cu privire la centura ocolitoare a Timişoarei, care urmează să fie construită şi care va avea câte o bandă de circulaţie pe sens, Grindeanu a răspuns că nici bucata de centură existentă nu are mai multe benzi pe sens şi nu au existat blocaje.

”Mi se pare că iarăşi facem lucruri care ne fac să fim în situaţia în care suntem. Eu ştiu că există un sfert de centură acum la două benzi, nu am văzut să fie blocaje. Daca modul în care te gândeşti să critici un proiect este că nu e suspendat, că nu e pe mai multe benzi şi în modul ăsta te gândeşti să faci opoziţie, le doresc succes. Dacă am apuca-o în forma pe care o doresc unii, anulez licitaţia. Sunteti de acord? Facem alt proiect pe cinci benzi pe un sens şi vedem dacă se prinde finanţare. Sunteti de acord? Păi atunci haideţi să nu inventăm probleme când nu le avem şi să creem situaţii care duc în altă direcţie”, a spus Grindeanu.

Întrebat, de asemenea, dacă Guvernul se va implica în proiectele locale în contextul în care Timişoara va deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021, Grindeanu a spus că aşteaptă propuneri de la autorităţile locale.

Totodată, chestionat dacă va numi o persoană, un comisar, care să se ocupe strict de dezvoltarea infrastructurii în Timişoara, în acelaşi context, premierul Grindeanu a spus: ”E plină România de comisari, mai facem unul, pentru cultură”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.