Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă că a fost semnat Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galaţi, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port. Ministrul arată proiectul trenează de peste 7 ani de zile şi este important să fie finalizat, până anul viitor, deoarece are o valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus) şi este finanţat prin POIM 2014-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
A fost semnat astăzi Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galaţi, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătăţirea infrastructurii publice rutiere şi feroviare de acces în port”, a scris Grindeanu pe Facebook.
 
Ministrul arată că ”acest proiect trenează de peste 7 ani de zile”. 
 
”Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect- în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus)- este finanţat prin POIM 2014-2020. Prin contractul semnat astăzi va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic şi va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară”, spune Grindeanu. 
 
Potrivit ministrului, lucrările vor consta în: modernizarea a 2,284 km de drum rutier; construirea unui sens giratoriu şi crearea unui pasaj peste intersecţia cu calea ferată în vederea eliminării blocajului în zona de acces în port; construirea a 2,288 km de cale ferata nouă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.