Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri la Brăila, că a cerut şefilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ministerului Finanţelor să îi prezinte soluţii cu privire la scannerele nefuncţionale din vămi şi la sistemul informatic care gestionează taxele şi impozitele, urmând ca acestea să ”prezinte ceea ce au gândit” în cursul săptămânii viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu e o problemă nouă, ştiţi şi dumneavoastră, este o problemă destul de veche. Este o problemă de mentenanţă, eu cred că nu doar de mentenanţă. (...) Le-am cerut nu doar pe acest lucru, la întâlnirea de săptămâna trecută pe care am avut-o cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor Publice, ci şi pe ceea ce însemnă sistemul informatic de la ANAF, cel care gestionează taxe, impozite, cel care din foarte multe puncte de vedere s-ar putea ca, nu într-un timp scurt, dar într-un timp mediu să îşi atingă limitele. Limite din punct de vedere fizic, a capacităţii sistemului informatic şi nu vreau să greşesc dar cred că marţi sau miercuri trebuie să vină să îmi prezinte ceea ce au gândit”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

”I-am cooptat în această echipă, vorbind şi de partea de sistem informatic şi pe cei de la Ministerul Comunicaţiilor astfel încât să îmi prezinte rapid care este soluţia şi cum putem să preîntâmpinăm în cazul sistemului informatic şi ce trebuie să facem pe partea cealaltă (cea a scanerelor din vămi - n.r.) să îndreptăm lucrurile”, a mai spus şeful Executivului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.