Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, la Constanţa, că pe liniile ferate din port se mai află 350 de vagoane din cele 700 cât erau în urmă cu trei săptămâni, menţionând că 35 dintre linii urmează să fie reabilitate în perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a amintit, marţi, într-o conferinţă de presă, de faptul că din banii alocaţi de Guvern pentru Portul Constanţa, 100 de milioane au fost daţi pentru reabilitarea liniilor respective de cale ferată în procedură de urgenţă. 
 
“Urmare a vizitei din urmă cu trei săptămâni aproximativ s-a luat decizia rapid şi în coaliţie şi după aceea în Guvern, săptămâna trecută s-au alocat 200 de milioane din Fondul de Rezervă la dispoziţia primului ministru şi au fost daţi cu destinaţia exactă Portul Constanţa dintre care jumătate din această sumă, un pic peste 100 de milioane pe procedură de urgenţă pentru reabilitarea a 35 de linii din cele 97 sau 98 care sunt în acest moment nefolosite astfel încât să putem în mod rapid să le reabilităm. Diferenţa până la 200 de milioane, sumă necesară pentru a demara procedurile pe legea achiziţiilor normale pentru a reabilita diferenţa de 60 şi ceva de linii. Eu zic că în trei săptămâni s-au întâmplat lucruri bune. Rămâne ca cei de la CFR Infrastructură să pună rapid în funcţiune tot acest sistem împărţit în două aşa cum explica mai devreme”, a transmis Sorin Grindeanu. 
 
El a precizat că va avea o discuţie cu cei de la ANAF care au sechestru pe vagoanele CFR Marfă. 
 
“Cei de la ANAF, care aşa cum ştiţi au sechestru pe vagoanele CFR Marfă, să urmeze şi ei şi asta vom avea zilele următoare o discuţie şi cu cei de la ANAF, o procedură rapidă, astfel încât cele 350 de vagoane rămase în acest moment în Portul Constanţa din 700 cât erau în urmă cu trei săptămâni să poată să fie valorificată rapid şi liniile să fie eliberate. E absolut necesar acest lucru”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.
 
Grindeanu a spus că din cele 35 de linii de cale ferată care vor intra primele în procedura de reabilitare, 30 dintre ele sunt deja eliberate. 
 
“Din cele 35 de linii care intră în prima etapă, cea rapidă, 30 în acest moment sunt eliberate. Mai sunt cinci ocupate de vagoanele de care aminteam mai devreme, iar procedurile vor urma astfel încât să creştem capacitatea Portului Constanţa pe zona feroviară. E un prim pas. Am avut mai devreme o discuţie şi cu domnul director pe proiectele europene pe care trebuie să le ducă la bun sfârşit. Portul Constanţa trebuie să fie prioritate pentru România. Şi este. Guvernul a alocat rapid această sumă de bani. Şi vor mai urma investiţii în perioada următoare astfel încât să folosim la capacitate maximă Portul Constanţa”, a explicat Sorin Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.