Europarlamentarul PSD Maria Grapini a declarat, la RFI, că liderul partidului, Viorica Dăncilă, nu ar trebui să meargă la dezbaterea de marţi a lui Klaus Iohannis, pentru că s-ar vulnerabiliza, fiind "o întâlnire unde au fost aleşi bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis". De altfel, Grapini a spus că Iohannis "a refuzat românii". "Domnul Iohannis nu a procedat corect în raport cu cetăţenii şi va pierde cel puţin din încredere şi din imagine", a afirmat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europarlamentarul Maria Grapini a afirmat că, prin refuzul unei dezbateri cu Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis va pierde din încrederea populaţiei.

"Eu spun că nu a refuzat-o pe doamna Dăncilă, a refuzat românii. Foarte mulţi români doreau, aşa e în democraţie, ca în turul doi (...), oamenii pentru a se decide, pentru că nu au decât două alternative sau cea de a sta acasă, au dorit dezbatere între cei doi. Domnul Iohannis nu a procedat corect în raport cu cetăţenii şi va pierde cel puţin din încredere şi din imagine", a susţinut Grapini.

Întrebată dacă Viorica Dăncilă ar trebui să meargă la dezbaterea de marţi a lui Klaus Iohannis, ea a răspuns: "În opinia mea, nu. Principial, eu nu mă duc unde nu sunt invitată, este clar declarată o întâlnire închisă şi, în al doilea rând, n-ar avea ce să facă, nici n-ar câştiga puncte, pentru că se vulnerabilizează, se duce într-o întâlnire unde au fost aleşi bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis".

Întrebată de ce ar discuta Klaus Iohannis cu Viorica Dăncilă, după ce PSD a refuzat dialogul instituţional cu preşedintele, Maria Grapini a replicat: "Păi, putem să spunem şi invers, preşedintele a refuzat dialogul instituţional. Să ne amintim de perioada preşedinţiei (UE - n.r.). Prima afirmaţie a preşedintelui a fost că acel Guvern nu poate să ducă preşedinţia, de am ajuns de râsul lumii, încât Finlanda s-a oferit să preia preşedinţia. Pe toată durata preşedinţiei, n-a vrut să colaboreze, iată, n-a fost invitată doamna Dăncilă la summit-ul de la Sibiu (...). Apoi, numirea miniştrilor, înlocuirea miniştrilor, foarte multe legi importante, nepromulgate, trimise la CCR, timp pierdut".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.