Senatoarea PNL Alina Gorghiu, membru în Biroul permanent a declarat luni, pentru News.ro, că şeful forului legislativ Robert Cazanciuc a convocat un plen pentru marţi, fără a exista o ordine de zi aprobată în prealabil în Biroul Permanent, şedinţă care nu a fost ţinută din nou luni din cauza lipsei de cvorum. Ea a adăugat că PNL va apela la toate pârghiile legale, inclusiv sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la această decizie neregulamentară a social-democratului. Liberalii vor analiza „şi în ce măsura comportamentul lui Cazanciuc se încadrează la abuz in serviciu, pentru că aşa pare”, a mai spus Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PSD este atât de disperat, încât săvârşeşte abuz după abuz!  Domnul Cazanciuc, care împreună cu conducerea PSD, se teme de alegeri ca dracul de tămâie, a convocat un Birou permanent la ora 13.00. Motivul? Evident că este unul singur: amânarea alegerilor parlamentare pentru ca parlamentarii PSD să mai stea încă 3 luni în funcţie, prelungire votată chiar de cei care vor beneficia. Biroul permanent a fost fără cvorum, pentru că politicienii responsabili nu vor să participe la această mascaradă penibilă. PSD-iştii pozează în responsabili în faţa camerelor, iar în rest stau câte 13 persoane la mese mici. Ulterior, domnul Cazanciuc a convocat, neregulamentar, fără o ordine de zi stabilită de Biroul permanent, un plen, mâine (marţi - n.r.), fizic, pentru probleme organizatorice. Asta a cerut în Comitetul Liderilor, unde colegii i-au spus că doar Biroul permanent, conform regulamentului, art. 35 lit. h, poate stabili ordinea de zi a plenului. Plenul nu poate fi convocat de preşedinte fără Decizia Biroului permanent al Senatului care votează şi ordinea de zi”, a explicat Alina Gorghiu luni pentru News.ro.
Senatoarea PNL a adăugat că partidul din care face parte se va disocia de orice fel de plen al Senatului convocat neregulamentar de către PSD.
„PNL se va disocia de orice fel de şedinţă convocată neregulamentar, prin abuz în funcţie, de către PSD. Vom apela la toate pârghiile regulamentare pentru a contesta la Curtea Constituţională demersurile în dispreţul legii făcute de PSD. De asemenea vom analiza şi în ce măsura comportamentul lui Cazanciuc se încadrează la abuz in serviciu, pentru că aşa pare. Acţiunea PSD de astăzi este încă un motiv pentru care alegerile trebuie să aibă loc la 6 decembrie. Trebuie să scăpăm de această majoritate toxică din Parlament”, a concluzionat Gorghiu. 
Potrivit programului Senatului afişat pe site-ul instituţiei, plenul forului legislativ va avea loc marţi, de la ora 14.00. 
Regulamentul Senatului, la articolul 35 litera h arată că „Biroul permanent al Senatului are următoarele atribuţii: întocmeşte proiectul ordinii de zi a şedinţelor Senatului şi programul de activitate”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că legea prin care Legislativul decide data alegerilor general şi nu Guvernul va fi trecută, până la urmă, prin Parlament săptămâna viitoare şi pe urmă rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis o va promulga.
Conducerea Senatului nu a avut cvorum două zile consecutive, săptămâna trecută, pentru a aproba trimiterea la Comisia juridică, pentru raport, a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ.
Consiliului Politic Naţional al PSD a decis joia trecută excluderea lui Ion Ganea din partid, secretar al Biroului Permanent al Senatului, care a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii forului legislativ pentru a nu putea fi trimis la comisie şi apoi în plen proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor şi nu Guvernul.
Ciolacu a mai spus că senatorul Ion Ganea, „descoperit de către CNSAS că a fost turnător al Securităţii, nu s-a mai regăsit pe listele PSD”, întrucât partidul a luat decizia de a nu avea astfel de candidaţi. Liderul PSD a adăugat că PNL i-ar fi propus funcţia de guvernator al Deltei, „pentru gestul eroic” şi că Alina Gorghiu pe Ganea să boicoteze şedinţele conducerii Senatului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.