Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că susţinerea unui candidat la preşedinţia României care să nu fie candidatul propriu este una dintre ”condiţiile” considerate de către liberali ca fiind ”nerezonabile”. Ea aminteşte că ”preşedintele nu se numeşte, ci este ales de către români”, subliniind că ”nu pot să decidă patru-cinci-zece colegi de-ai noştri, indiferent cât de importantă este funcţia pe care o au în statul român, în logica partidelor politice, ci decizia este a milioane de români”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alina Gorghiu a afirmat, luni seară, la Digi 24, că una dintre condiţiile de neacceptat pentru PNL este ca partidul să susţină pentru preşedinţie candidatul altei formaţiuni, ea amintind că anul trecut, la Sinaia, PNL a stabilit că va avea candidaţi şi liste proprii la toate alegerile din acest an.
 
Ea a cataloghat drept ”condiţie nerezonabilă” aceea ca PNL să susţină candidatul unei alte formaţiuni pentru funcţia supremă în stat. 
 
”Evident că ne dorim să avem candidat propriu. PSD-ul, de pe vremea domnului Iliescu, nu mai are preşedintele României. E limpede că ne dorim să avem din nou, după două mandate ale preşedintelui Klaus Iohannis, un nou preşedinte. (...) Eu cred că e inacceptabil pentru Partidul Naţional Liberal să cedeze candidatura la preşedinţie”, a declarat Alina Gorghiu.
 
Potrivit acesteia, Nicolae Ciucă este ”prima opţiune” pentru a candida din partea PNL la funcţia supremă în stat. 
 
Gorghiu a spus că în PNL nu s-a discutat nici despre ideea unor candidaturi pe liste comune cu PSD. 
 
”Liste comune nu au existat în discuţie în interiorul partidului. (...) E greu de comentat despre un scenariu care nu s-a discutat în interiorul PNL. Decizia noastră de la sfârşitul anului trecut a fost limpede: liste separate în toate alegerile, mergem să ne încercăm forţele, să ne respectăm electoratul Partidului Naţional Liberal. Opţiunea mea, clar, este asta, am votat în felul acesta: îmi doresc ca PNL să candideze şi la europarlamentare, şi la locale şi la prezidenţiale cu candidat liberal şi cu liste de candidaţi liberali. Preşedintele nu se numeşte, preşedintele se alege de către milioane de români. Nu pot să decidă patru-cinci-zece colegi de-ai noştri, indiferent cât de importantă este funcţia pe care o au în statul român, în logica partidelor politice, ci decizia este a milioane de români. Oferta electorală trebuie să existe din toate partidele şi nu ai cum să nu ai din partea PNL un candidat la preşedinţie, câtă vreme electoratul din România, în marea lui majoritate de dreapta, a tot ales un candidat de dreapta”, a susţinut ea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.