Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că nu a existat în Partidul Naţional Liberal o discuţie referitoare la candidaţii pentru funcţia de preşedinte al ţării, însă admite că, la acest moment, premierul Nicolae Ciucă este favorit pentru a deveni candidat. Ea exclude posibilitatea unor candidaturi comune cu PSD, însă nu exclude coaliţia cu PSD-ul după 2024, cu un 2024 pivotat de PNL pe dreapta şi de PSD pe stânga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În privinţa candidaţilor la preşedinţie, mai avem doi ani şi. E absolut prematur să emit opinii referitor la persoane însă, la nivel de principiu, pot să vă spun că Partidul Naţional Liberal în istoria recentă, post-Revoluţie, a avut candidat la preşedinţie preşedintele de partid, de altfel şi celelalte partide au cam respectat această regulă. Dar nu a fost o discuţie în Partidul Naţional Liberal referitoare la preşedinţie la acest moment. E mult prea devreme”, a afirmat Alina Gorghiu duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv
Ea admite că Nicolae Ciucă este, în acest moment, favorit în partid pentru a candida pentru funcţia supremă în stat la viitoarele alegeri. 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
„Este preşedintele partidului şi nu ai cum să nu îl vezi ca principalul candidat la funcţia pentru această demnitate în statul român”; adaugă aceasta.
Gorghiu spune că îi este greu să creadă că PNL nu va avea candidat propriu pentru funcţia de preşedinte a ţării, afirmând că va vota în partid pentru a avea candidaturi separate şi nu comune cu PSD. Aceasta susţine că, de altfel  nici „nu s-a pus problema de candidaturi comune” cu PSD, subliniind că nici nu crede că se va pune.
Ea susţine că sondajele de opinie indică faptul că în prezent PNL are 25-26 de procente în preferinţele electoratului.
Alina Gorghiu este de părere că actuala coaliţie de guvernare poate continua şi după tururile de scrutin din anul 2024. 
„Nu exclud coaliţia cu PSD-ul după 2024, dar da, văd un 2024 pivotat de PNL pe dreapta şi de PSD pe stânga. Eu nu văd cum dreapta din România nu-şi va impune candidatul la preşedinţie”, adaugă Alina Gorghiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.