Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că proiectul de modificare a Legii de organizare a profesiei de avocat care prevede, printre altele, şi obligativitatea ca avocatul să fie informat imediat ce a fost interceptat într-un dosar, are nevoie de revizuiri, considerând că nici avocaţii, nici alte categorii nu trebuie privilegiate în raport cu legea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul de modificare a Legii Avocaturii, adoptat săptămâna trecută în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, are nevoie categoric de revizuiri. Spun acest lucru nu doar ca om politic, ci şi ca avocat. Cred că cetăţenii, indiferent de profesie, trebuie să fie egali în faţa legii. Nici avocaţii, nici alte categorii de cetăţeni nu trebuie să fie privilegiaţi în raport cu legea”, a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a modificat, miercurea trecută, legea de organizare a profesiei de avocat, aducând mai multe amendamente cu care Guvernul nu a fost de acord, printre care obligativitatea ca avocatul să fie informat imediat ce a fost interceptat într-un dosar dar şi interdicţia procurorilor de a ridica înscrisuri şi alte documente şi înregistrări, folosite de avocat pentru apărarea clientului său.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a adoptat  un raport de admitere la un proiect de lege de modificare a legii avocaturii, care modifică inclusiv forma adoptată deja de Senat.

Potrivit modificărilor aduse legii 51/ 1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, procurorii nu au voie să ridice înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client şi avocat şi nici a "suporturilor de sunet, imagine şi date" care aparţin avocaţilor.

Una dintre modificările aduse în Comisia juridică, Ministerul Justiţiei nefiind de acord, prevede că ”avocatul trebuie anunţat de judecător de îndată ce împotriva lui s-a dispus măsura interceptării”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.