Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Timişoara, că legea PSD a graţierii este ”un balet de doi bani practicat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae”, o înţelegere între cei doi, menţionând că ”cel mai trist” este că nu se încurajează deloc recuperarea prejudiciilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Legea graţierii propusă de PSD este o minciună, e o lege care a primit zeci de amendamente din partea senatorilor PSD care se referă la graţierea faptelor de corupţie. Partea a doua şi cea mai tristă este că nu se încurajează deloc, în această lege, recuperarea prejudiciilor celor graţiaţi. E un balet de doi bani, practicat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, e o înţelegere perfectă între cei doi, un scenariu bine pus la punct care va fi votat de coaliţia de guvernare. Va fi o poveste şi nimic mai mult”, a declarat Alina Gorgiu, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL Timiş.

Senatorul spune că legea propusă de PSD nu va rezolva suprapopularea penitenciarelor din România.

”Această lege nu rezolvă în niciun fel suprapopularea penitenciarelor. Se vorbeşte de problema spaţiilor, dar trebuie să înţelegem că prin această lege se vor elibera maximum 2.000 de deţinuţi, dar avem un deficit de 8.000 de locuri”, a spus Gorghiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, la Parlament, că le va cere colegilor parlamentari să voteze împotriva amendamentelor lui Şerban Nicolae la proiectul de lege privind graţierea, în condiţiile în care social-democraţii nu pot avea "un parcurs politic corect" dacă nu există o "oarecare rigoare în activitatea parlamentară".

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că "cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.