Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, la Digi 24, despre apariţia discuţiei în Parlament privind iniţiativa cetăţenească care propune redefinirea familiei ca uniune între bărbat şi femeie, că ”miroase foarte urât, atunci când este folosită în scop electoral”, dar a precizat că nu va ezita să îşi spună punctul de vedere, în campanie, pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Miroase foarte urât când foloseşti o temă în scop electoral”, a spus Alina Gorghiu despre apariţia acestui subiect în precampania electorală şi a precizat că este şi ”un semn de ipocrizie care trebuie sancţionata”.

Gorghiu a menţionat că PNL susţine căsătoria între un bărbat şi o  femeie, familia tradiţională. ”Avem nevoie, însă, inclusiv în România să protejăm juridic minorităţile. Suntem o ţară în care protecţia juridică pentru minorităţi ar trebui să fie obligatorie”, a spus Gorghiu, adăugând că în campanie nu ai voie să foloseşti fricile şi sensibilităţile sociale, în interes pur politic. 

De asemenea, preşedintele PNL a ţinut să precizeze că în momentul acesta, definiţia familiei este clar definită în Codul Civil. ”Eu cred că ar fi foarte bine să nu fie o temă de campanie, dar nu voi ezita să îmi spun punctul de vedere”, a adăugat Gorghiu.

Comisia juridică a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a iniţiativei cetăţeneşti privind modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un bărbat şi o femeie, modificarea legii fundamentale urmând a se face printr-un referendum naţional.

Membrii Comisiei juridice au adoptat raportul de admitere cu unanimitate de voturi.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.