Senatoarea PNL Alina Gorghiu a precizat că este o mare mulţumire atunci când Guvernul alocă fonduri pentru o lege pe care a iniţiat-o în Parlament şi anume proiectul privind implementarea brăţării electronice pentru agresori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este o mare satisfacţie când vezi că Executivul alocă banii necesari pentru o lege a ta! Mai ales când vine vorba de sporirea protecţiei victimelor violenţei domestice! Astăzi, în şedinţa de Guvern, s-a aprobat alocarea, în următorii 4 ani, a sumei de 241 milioane de lei pentru achiziţionarea de kituri necesare monitorizării agresorilor cu brăţări electronice. Pentru 2022, investiţia va fi de peste 32 milioane de lei. În total, 15.000 de astfel de dispozitive vor fi cumpărate”, a scris Alina Gorghiu, miercuri pe Facebook. 
 
Senatoarea PNL a mai spus că „este o veste care schimbă radical situaţia multor victime”. 
 
„Ştiu că pandemia a crescut nivelul de iritare, dar nu este un motiv să îi agresezi pe alţii. P.S. Îi mulţumesc doamnei Gabriela Firea că îmi promovează legea. A mea şi a PNL. Mai avem şi altele”, a conchis Gorghiu.
 
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse Gabriela Firea a precizat că în acest an, aproape o mie de brăţări electronice pentru agresori vor fi funcţionale în trei judeţe şi în Capitală, iar restul până la 15.000 vor fi active în următorii patru ani. „Doar anul trecut, 69 de persoane au murit în urma agresiunilor şi aproape trei mii de ordine de restricţie au fost încălcate fără ca nimeni să-i poată opri pe agresori”, a adăugat Firea.
 
Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat, miercuri, adoptarea în Guvern a proiectului privind implementarea brăţării electronice pentru agresori, în primă fază urmând a se achiziţiona, în acest an, 964 de chituri de supraveghere. Proiectul pilot se va desfăşura pe 4 ani, iar iniţial aceste brăţări vor fi introduse în trei judeţe şi Municipiul Bucureşti, iar începând cu 2026, monitorizarea electronică se va realiza pentru toate cazurile prevăzute de legea 146 / 2021.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.