Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a postat, vineri, un mesaj pe Facebook, în care apreciază că demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, în urma scandalului dezinfectanţilor, ”ar conta prea puţin în acest moment” şi a adăugat că o chestiune extrem de importantă pentru însănătoşirea sistemului o reprezintă începerea anchetelor de către organele abilitate, pentru aflarea vinovaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Modul în care ministrul Achimaş Cadariu a gestionat actuala criză din Sănătate poate face imposibilă rămânerea domniei sale în funcţie, dar o demisie ar conta prea puţin în acest moment”, a scri Gorghiu, precizând că primordiale acum sunt alte câteva aspecte.

Potrivit liderului PNL, este nevoie, în primul rând, ca ”instituţiile abilitate să se asigure că în cazul tuturor spitalelor cu probleme, pacienţii nu sunt în pericol iar soluţiile care s-au dovedit ineficiente au fost scoase din uz”.

”În al doilea rând, asigurarea în regim de urgenţă, pentru întreg sistemul de sănătate românesc, a necesarului pentru desfăşurarea în condiţii sigure a actului medical. Trebuie să avem certitudinea că se lucrează cu produse conforme”, consideră Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai spus că ”o chestiune ce nu ţine de rezolvarea punctuală a crizei, dar este extrem de importantă pentru însănătoşirea sistemului o reprezintă începerea anchetelor de către organele abilitate, pentru aflarea vinovaţilor”.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declaraţiile şi pe documentele furnizate de foşti angajaţi ai firmei, că dezinfectanţii furnizaţi de aceasta spitalelor au concentraţii mai mici decât cele înscrise pe etichetă. De asemenea, jurnaliştii au relatat că patronul firmei, Dan Condrea, este acţionar la o firmă care asigură servicii de curăţenie în spitale, aceasta având acelaşi administrator ca şi Unilab, laboratorul unde  ar trebui să fie verificată calitatea dezinfectanţilor. Analize făcute în laboratorul de stat ICECHIM au arătat că dezinfectanţii livraţi de Hexi Pharma au o concentraţie de 10 ori mai mică decât cea din reţetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.