Deputatul PNL Gigel Ştirbu a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că, după scandalul în care a fost implicată senatoarea Diana Şoşoacă, care a intrat într-un conflict cu o echipă de jurnalişti din Italia, se gândeşte foarte serios să voteze o iniţiativă legislativă care se află în Camera Deputaţilor şi care prevede că nu poate fi validat un parlamentar până nu are un aviz psihiatric.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre modul în care a acţionat Poliţia în acest caz, deputatul PNL a afirmat că nu crede că ministrul Lucian Bode ar trebui să dea explicaţii. ”Ştiu că domnul premier Ciucă a solicitat un punct de vedere din partea MAI, asta înseamnă că ministrul Bode va solicita o anchetă cu privire la comportamentul acestor poliţişti”, a spus Gigel Ştirbu. Deputatul PNL a mai spus că senatoarea Diana Şoşoacă a intrat în Parlament pe listele unui partid care în Italia a primit cele mai multe voturi, la alegerile parlamentare din 2020. ”Eu cred că a provocat acest scandal, pentru că se hrăneşte din astfel de episoade. Am avut o discuţie cu mai mulţi colegi ai mei, mă gândesc foarte serios să votez o iniţiativă legislativă care se află în Camera Deputaţilor, care prevede că nu poate fi validat un parlamentar până nu are un aviz de la un medic psihiatric. Ştiu că ar fi o chestiune subiectivă, dar nu e prima dată când se comportă de asemenea manieră”, a mai spus Gigel Ştirbu. Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Soţul Dianei Şoşoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile în urma incidentului. Italia a cerut ambasadorului României la Roma informaţii referitoare la măsurile adoptate, în urma incidentului, iar diplomatul român a transmis că „a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului şi să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.