Deputatul USR Cristian Ghinea precizează că partidul din care face parte a votat, joi, în Camera Deputaţilor, în favoarea înfiinţării liceului teologic maghiar din Târgu Mureş, USR dând un vot pentru maghiarii din România şi pentru toleranţă. Deputatul susţine că UDMR trebuie ”scoasă la pensie” şi că soluţia la problemele votanţilor maghiari ”nu e un partid etnic corupt, ci un partic civic comun”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„USR a votat astăzi pentru maghiarii din România şi pentru toleranţă. UDMR trebuie scoasă la pensie, nu prin naţionalism de sens opus, ci printr-un partid românesc civic şi european”, scrie Ghinea pe pagina sa de Facebook.

El precizează că votul pentru înfiinţarea Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş constituie o decizie politică, asumată ca atare de Biroul Naţional şi de grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România.

”Asta pentru că USR este primul partid civic din România care depăşeşte capcana naţionalismelor. În această capcană, partidele româneşti votează contra maghiarilor din principiu - să nu le dăm nimic, că ne fură Ardealul - iar UDMR negociază cu toate partidele româneşti susţinere pentru mizeriile din Parlament. Care partide româneşti devin brusc «tolerante» când au nevoie de voturile UDMR. Azi în plen, celebra brută fascistă de la PSD Bacalbaşa ne explica că el e naţionalist şi patriot şi normal nu ar fi trebuit să voteze pentru liceu, dar acum e o necesitate să voteze proiectul UDMR. Caragiale curat!”, continuă deputatul USR.

Cristian Ghinea susţine că, dacă nu ar fi fost la guvernare cu voturile UDMR şi nu aveau nevoie de ei ca să distrugă justiţia, ”fasciştii din PSD mâncau unguri pe pâine acum”.

”De două săptămâni, de când am comunicat cu maghiarii din România, în limba lor, şi le-am explicat că UDMR le negociază voturile în trocuri mârşave, UDMR atacă permanent USR. Îi scoate din minţi pe udmr-işti că maghiarii au alternativă, în fine. Îi enervează că nu le mai pot spune maghiarilor că doar ei îi reprezintă. De fapt, UDMR are nevoie ca partidele româneşti să se poziţioneze stomacal anti-maghiari, că aşa îşi justifică prezenţa şi mizeriile comise aici. Că aşa e politica de la noi. PSD şi UDMR îşi alimentează reciproc naţionalismul, dar fac afaceri împreună şi se acoperă legal”, subliniază Ghinea.

Deputatul USR afirmă că UDMR îşi trădează propriul electorat prin omorârea justiţiei.

”Maghiarii şi românii au nevoie de un stat de drept. UDMR le spune maghiarilor că e nevoie de asemenea trocuri mizerabile, altfel sunt asupriţi de români. Soluţia la UDMR este USR. Îi aşteptăm pe prietenii noştri maghiari în USR - un partid civic, european, modern, ca să construim împreună acea Românie normală, de care să fim toţi mândri. Am discutat îndelung în USR această poziţie şi am luat decizia înţeleaptă. USR e altfel, nu reproduce capcanele partidelor vechi. Astăzi, liceul catolic din Târgu Mureş a trecut cu voturile USR. Spuneţi asta prietenilor voştri maghiari: soluţia nu e un partid etnic corupt, ci un partic civic comun”, încheie Cristian Ghinea.

Camera Deputaţilor a adoptat joi cu 172 de voturi ”pentru”, 62 de voturi ”împotrivă şi 8 abţineri proiectul UDMR de înfiinţare a unui liceu teologic la Târgu Mureş cu predare exclusiv în limba maghiară, noua unitate de învăţământ urmând să funcţioneze într-un corp al Colegiului Naţional „Unirea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.