Gheorghe Ialomiţeanu, vicepreşedinte PMP afirmă că principalul vinovat pentru minusul de 20 miliarde lei la bugetul de stat este Adrian Câciu deoarece acesta are responsabilitatea întocmirii bugetului şi execuţia bugetară. El mai spune că PNL şi PSD culeg roadele ordonanţelor date anul trecut prin care s-au majorat impozitele şi au anulat facilităţile fiscale, lovind în firmele care încercau să-şi revină după pandemie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PMP arată că principalul vinovat pentru minusul de 20 miliarde lei la bugetul de stat este Adrian Câciu deoarece acesta are responsabilitatea întocmirii bugetului şi execuţia bugetară. Nu mediul de afaceri, nu marii contribuabili sunt vinovaţi pentru că s-au confruntat cu preţuri la energie electrică şi la gaz chiar şi de 3 ori mai mari faţă de anul trecut, şi nici cu dobânzi exagerate la credite”, transmite vicepreşedintele PMP.

Gheorghe Ialomiţianu afirmă că ”PNL şi PSD culeg roadele ordonanţelor date anul trecut prin care s-au majorat impozitele şi au anulat facilităţile fiscale, lovind în firmele care încercau să-şi revină după pandemie”.

Fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu îi mai aduce aminte lui Adrian Câciu că, în perioada elaborării bugetului de stat, a ignorat recomandările specialiştilor care au susţinut că veniturile bugetare au fost supraevaluate şi cheltuielile bugetare au fost subevaluate.

"S-au ignorat semnalele venite din economie, respectiv reducerea consumului privat, deoarece puterea de cumparare a populaţiei a scăzut, având efecte majore asupra încasărilor din TVA şi din accize. Ministerul de Finanţe în loc să suspende măsurile fiscale care au lovit în întreprinderile mici şi mijlocii, continuă să aplice aceste măsuri care au avut ca efect încasări bugetare mai mici decât anul precedent", a declarat Gheorghe Ialomiţeanu, vicepreşedinte PMP.

PMP solicită coaliţiei PNL-PSD-UDMR să sprijine mediul de afaceri prin scheme de ajutor de stat cu sume de la bugetul de stat şi din fonduri europene. Guvernul României nu se poate plânge de lipsa resurselor financiare deoarece România dispune de fonduri europene de peste 80 de miliarde Euro. Cum atragem aceste fonduri ar trebui să fie preocuparea guvernanţilor şi nu promisiunile fără acoperire, mai spune PMP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.