Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur afirmă că au existat în PNL voci care s-au opus alianţei cu PSD, dar "votul majoritar a dus în direcţia asta". Flutur susţine că în astfel de negocieri "poţi avea şi pierderi" şi admite că PNL ar fi "dorit mai mult", dar "într-o negociere nu poate să-ţi iasă sută la sută".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sigur că ideologic suntem pe baricade diferite, nu a fost uşor, mai ales la noi, să luăm această decizie, dar unii dintre noi ne-am uitat mai întâi la realitatea pe care o avem astăzi şi o criză prelungită politică, peste criza pandemică, peste scumpiri, nu mai putea fi amânată. Sigur, poţi avea şi pierderi. Avem şi oameni supăraţi, care spun că nu trebuia să mergem cu PSD, dar votul majoritar ne-a dus în direcţia asta. Singurul nostru argument va fi atunci când vom livra lucruri concrete şi ne grăbim să livrăm. Eu am participat în seara aceasta la întâlnirea noilor viitori miniştri pentru că le-am făcut o scurtă prezentare a programului de guvernare şi sper, sunt optimist că vor livra foarte repede”, a declarat Gheorghe Flutur, la Digi 24.
 
Întrebat dacă viitorii miniştri nu au lucrat la programul de guvernare, ci au luat cunoştinţă de el, Flutur a mărturisit că el şi Sorin Grindeanu au prezentat programul şi au răspuns întrebărilor, el subliniind că viitorii miniştri au participat la alcătuirea programului de guvernare. 
 
De asemenea, întrebat dacă este mulţumit de rezultatul negocierilor, Gheorghe Flutur a răspuns: "Într-o negociere nu poate să-ţi iasă sută la sută", arătând că este mulţumit de unele aspecte prevăzute în programul de guvernare cum ar fi cota unică, menţinerea angajamentelor europene, creşterea sumelor pentru investiţii. 
 
El a explicat şi de ce PNL a ales alianţa cu PSD: "Dintr-o necesitate din stradă. Dacă mă întrebaţi anul trecut, garantam că nu. Uitându-ne la această realitate cruntă, dincolo de ambiţiile şi de ideologiile noastre, trebuie să rezolvăm nişte probleme pentru ţară".
 
"Asta  a ieşit într-o negociere. Nu putem să-i  mulţumim numai pe unii într-o negociere. Ne-am fi dorit mai mult, aşa este", a adăugat Gheorghe Flutur.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.