Europarlamentarul Gheorghe Falcă afirmă că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a participat la toate semnările programelor naţionale de redresare şi rezilienţă şi de aceea vine şi în România. Vicepreşedintele PNL susţine că banii din PNRR nu sunt în pericol din cauza crizei politice de la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În 23 septembrie, România va semna Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 29,2 miliarde euro. În 24 septembrie, va fi doamna Ursula von der Leyen în România. Începe un capitol frumos pentru România, pe lângă bugetul european 2021-2027, care aduce în România 50 de miliarde de euro, mai avem la dispoziţie aceste 29,2 miliarde de euro, deci urmează un capitol frumos pentru România, cu resurse şi în acelaşi timp cu dorinţa de reforme, pentru că în PNRR sunt mai multe reforme decât există în programul de guvernare", a declarat, la RFI, Gheorghe Falcă.

Întrebat dacă banii din PNRR sunt în pericol din cauza crizei politice de la Bucureşti, eurodeputatul PNL a răspuns: "Nu, exclus, mai ales că v-am şi spus anumite date, care nu-s atât de publice, vizita doamnei Ursula vor der Leyen şi semnarea documentului. Doamna preşedintă a participat la toate semnările programelor naţionale de redresare şi rezilienţă pentru toate statele şi de aceea va participa şi în România".

La remarca jurnalistului că vizita şefei CE pică tocmai bine pentru PNL înaintea Congresului din 25 septembrie, Gheorghe Falcă a replicat: "Eu cred că pică bine pentru România. România va avea un buget de peste 80 de miliarde pentru următorii şase-şapte ani, trebuie doar să lucrezi pe aceste direcţii. Eu am fost mandatat de premierul Cîţu să coordonez puţin şi să-l sprijin în ceea ce înseamnă Ministerul Fondurilor Europene, am pregătit toate documentele şi o să vedeţi atât documentul final al PNRR, cât şi vizita doamnei Ursula în România".

Întrebat dacă România va fi capabilă să atragă şi restul banilor, nu doar avansul, în contextul crizei politice, vicepreşedintele PNL a răspuns: "Eu cred că oamenii din interiorul Guvernului şi în acest moment lucrează şi am avut acest exemplu în MFE, unde am stat să spunem două zile împreună cu secretarul de stat şi cu echipa de acolo. Oamenii din Guvern lucrează şi administraţiile locale lucrează".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.