Fostul senator PSD Georgică Severin a fost propus de premierul Sorin Grindeanu pentru un post de membru titular în Consiliul de Administraţie al TVR şi urmează să fie validat de plenul reunit al Parlamentului miercurea viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea prim-ministrului a fost înaintată Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a fost discutată în şedinţa de marţi a acestora, fiind aprobată şi urmând a fi supusă votului plenului reunit săptămâna viitoare, miercuri.

Goergică Severin îi va lua locul în CA al TVR lui George Orbean, care a demisionat din funcţie la începutul lunii februarie, motivând că nu are puncte comune cu noul Executiv. 

George Orbean a fost numit în CA de guvernul Dacian Cioloş. ”Mi-am dat demisia începând cu 1 februarie, pentru că eu eram în Consiliu reprezentant al guvernului Cioloş şi mi se pare că am făcut un gest normal. Nu cred că am puncte comune cu acest guvern, dar nu este vorba despre asta neapărat”, a declarat George Orbean pentru News.ro.

Potrivit Legii 41/1994, Consiliul de Administraţie al televiziunii publice poate funcţiona cu 9 membri avizaţi de Parlament, iar o şedinţă a CA poate avea loc dacă sunt prezenţi 7 membri.

”Domnul Orbean nu are supleant”, a precizat Irina Radu, preşedinte-director general al Televiziunii Române, pentru News.ro. ”Aşteptăm ca guvernul să facă o propunere, apoi ea va trebui să treacă prin Parlament”, a mai spus ea.

Fostul senator Georgică Severin nu a mai candidat pentru un nou mandat la alegerile din 11 decembrie 2016, fără să-şi motiveze explicit decizia. "Un cumul de factori, atât subiectivi cât si obiectivi la nivelul organizaţiei judeţene a PSD Prahova", a scris, pe pagina sa de Facebook, Georgică Severin, cu privire la motivul pentru care nu mai candidează.

El a condus, în perioada 2012-2016, Comisia de cultură a Senatului.

Numele lui a fost luat în calcul recent pentru conducerea Institutului Cultural Român.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.