Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, Georgian Pop, invită la comisie toate persoanele care au informaţii legate de ilegalităţi comise de către Serviciu, dar atrage atenţia că politicienii ar trebui să nu atragă serviciile în campania electorală, reacţia lui Pop survenind după Victor Ponta a spus că PSD nu ar trebui să permită unui ”ofiţer acoperit” să preia conducerea partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orice politician sau orice cetăţean, dacă are elemente concrete privind posibile ilegalităţi referitoare la activitatea SRI, este aşteptat la Comisie pentru a sesiza personal orice astfel de faptă şi, în consecinţă, controlul de legalitate va fi declanşat imediat”, a afirmat Georgian Pop, într-un comunicat de presă dat publicităţii luni.

Deputatul precizează că, pe durata mandatului său ca preşedinte al Comisiei, nu au apărut probe potrivită cărora Serviciul Român de Informaţii ar avea ofiţeri acoperiţi în Parlament, Guvern sau partide politice. ”Totuşi, dacă cineva are elemente concrete că între timp au apărut încălcări ale legii în această privinţă în ceea ce priveşte activitatea SRI, este invitat la Comisie pentru a prezenta datele pe care le deţine şi a aduce toate clarificările necesare”, se arată în comunicat.

Chiar dacă Pop îi invită la comisie pe cei care au date legate de ilegalităţi comise de către SRI, el atrage atenţia politicienilor să nu implice serviciile secrete în disputele politice din campania electorală.

”Sunt consecvent cu un îndemn pe care l-am făcut politicienilor în fiecare campanie electorală din anii precedenţi: este profund greşit să invocăm şi să atragem serviciile secrete în campania electorală. Serviciile secrete trebuie ţinute în afara jocurilor politico-electorale, conform legii”, a conchis Pop.

Victor Ponta a afirmat, vineri, că Liviu Dragnea trebuie să rămână la conducerea PSD astfel încât această să nu fie preluată de ”ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi”.

”Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie să îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al PSD! Trebuie să ţină Partidul unit, să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi «ofiţerii» acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?”, a scris Victor Ponta vineri pe Facebook.

Ulterior, Ponta a precizat că, atunci când a scris despre ”ofiţerii” care vor să preia puterea în PSD, nu se referea la Valeriu Zgonea, ci la un vicepreşedinte al partidului, fost ministru, menţionând că, dacă va fi nevoie, la va spune colegilor săi despre cine este vorba.

”Pentru că am văzut interpretările din presă vreau să precizez că atunci când am scris de «ofiţerii» care vor să preia puterea în PSD NU mă refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”, a scris Ponta pe Facebook, în completarea mesajului său de vineri.

Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Ioan Vulpescu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană sunt vicepreşedinţi PSD care au fost şi miniştri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.