Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, duminică, la Prima Tv, că nu vede cum nu ar trece o moţiune de cenzură dacă PSD nu pactizează pe faţă cu PNL, menţionând că i-a văzut pe social-democraţi “destul de oscilanţi”. El a precizat că, dacă moţiunea nu trece de filtrul CCR, AUR va semna şi vota moţiunea PSD. AUR doreşte un Guvern de uniune naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simion a fost întrebat în cadrul emisiunii Insider Politic dacă el crede că moţiunea de cenzură depusă alături de USR PLUS va trece de filtrul Curţii Constituţionale.

“Aşa ar fi normal, nu are nicio hibă din partea noastră”, a explicat Simion.

În faţa argumentului conform căruia reprezentanţii puterii susţin că semnăturile de pe moţiunea de cenzură nu au fost reale, ci scanate, liderul AUR a replicat: “Ce spun Guvernul Cîţu şi reprezentanţii lui în Parlament, că nu sunt semnăturile adevărate, dacă nu erau adevărate ieşea unul din cei 43 de semnatari ai moţiunii din partea AUR şi să zică ”Eu nu am semnat”. Nu. Au semnat 11 dintre ei scanat şi de la USR e vorba de 20. (…) Luni, când au venit parlamentarii la Parlament i-am adus şi fizic, nu este nicio problemă din punctul ăsta de vedere pentru că de un an jumătate toate procedurile parlamentare s-au desfăşurat în felul ăsta”, a transmis liderul AUR.

El a precizat că, dacă această moţiune este blocată la Curtea Constituţională, AUR va semna şi vota moţiunea PSD.

“Semnăm, votăm orice demers care are ca finalitate debarcarea Cabinetului Cîţu, nu doar pe Florin Cîţu, la fel cum spunea propaganda, că pleacă Cîţu, dar rămân ceilalţi. Nu, pleacă tot cabinetul Cîţu”, a explicat Simion.

El crede că nu ar avea cum să nu treacă o asemenea moţiune dacă PSD o susţine.

“Nu văd cum nu ar trece o astfel de moţiune de cenzură dacă nu pactizează pe faţă PSD-ul ,pentru că i-am văzut destul de oscilanţi”, a transmis co-preşedintele AUR.

Întrebat cum vede rezolvarea crizei politice, fie prin refacerea coaliţiei de guvernare sau Guvern minoritar PNL sprijinit de PSD, George Simion a răspuns: “Nu ne dorim, nu e bine pentru ţară niciuna din cele două variante, noi ne dorim Guvern de specialişti, eventual, conform ponderii din Parlament, un guvern de uniune naţională, iar dacă acest lucru nu este posibil şi Klaus Iohannis se încăpăţânează să nu discute cu nimeni doar să facă cum vrea el, alegeri anticipate”, a precizat George Simion.

CCR urmează să se pronunţe marţi cu privire la sesizarea depusă de Guvern referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională cu Parlamentul pe tema moţiunii de cenzură USR PLUS, care a fost deja prezentată în Parlament, data dezbaterii urmând să fie decisă după decizia Curţii Constituţionale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.