Liderul AUR George Simion susţine că îi sunt ”dragi” atât Patriarhul Daniel, cât şi ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în ciuda disputei dintre cei doi ierarhi. ÎPS Teodosie a cerut ca Arhiepiscopia Tomisului să fie ridicată la rang de Mitropolie, însă conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) se opune. Pe 29 februarie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îl va judeca pe ÎPS Teodosie pentru „tulburarea păcii din viaţa Bisericii”, „răzvrătire” şi „indisciplină”. La începutul anului, George Simion a participat la slujba de Bobotează oficiată de ÎPS Teodosie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele AUR, George Simion, a fost pus să aleagă între Patriarhul Daniel şi ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. 
 
”În ordinea de precădere, îi aleg pe amândoi: Patriarhul Daniel şi ÎPS Teodosie. Îmi sunt dragi şi apropiaţi inimii mele ambii”, a răspuns George Simion în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV. 
 
În 5 februarie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod „cel mai complet referat” pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului, precizând că acesta a fost înregistrat şi speră să fie pus pe ordinea de zi. În replică, Patriarhia Română a anunţat că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se va reuni în şedinţă în 29 februarie şi îl va judeca pe IPS Teodosie pentru „tulburarea păcii din viaţa Bisericii”, „răzvrătire” şi „indisciplină”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.