Preşedintele AUR, George Simion, a propus tuturor partidelor politice, în cadrul unei conferinţe de presă, un pact pentru viitorul României din punct de vedere administrativ. Potrivit acestuia, AUR şi-a asumat ca obiectiv în programul de guvernare reducerea de la 3.300 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT-uri), câte există în prezent, la circa 1.200 – 1.300.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În loc de o comună vom avea două sau trei comune la un primar. AUR şi-a asumat acest obiectiv în programul de guvernare şi roagă şi celelalte formaţiuni să spună care este soluţia lor cu privire la această criză sistemică şi la faptul că întotdeauna în lunile august, septembrie, cel mult octombrie, primăriile din ţara noastră intră în incapacitate de plată. De ce? Pentru că avem oraşe în România cu 2.200 de locuitori, pentru că avem comune în România cu mai puţin de 500 de locuitori, pentru că avem primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri judeţeni şi un întreg aparat birocratic mult, mult prea mare. (…) Să lăsăm ipocrizia, să lăsăm acuzaţiile de la tribuna Parlamentului deoparte şi să spunem exact ce trebuie făcut în ţara noastră. Reducerea de la 3.300 de UAT-uri, cât avem în prezent, la circa 1.200 – 1.300 de UAT-uri, deci 1.300 de primari în loc de 3.300, este soluţia de aur pentru ţara noastră”, a spus preşedintele AUR în conferinţă.

Potrivit AUR, apelul vine ”în contextul în care ministrul finanţelor a anunţat că nu va mai face nicio rectificare bugetară anul acesta, ceea ce ar putea adânci şi mai mult criza financiară a administraţiei locale”.

”AUR face o propunere către toate celelalte partide politice să lase demagogia, să recunoască această criză cronică în care administraţia locală şi centrală din ţara noastră se află şi să accepte o formă de reorganizare administrativ-teritorială. 90% din primăriile din ţara noastră nu se susţin în acest moment. Facem o propunere clară către toate celelalte formaţiuni şi îi rugăm, în anul electoral 2024, să se pronunţe asupra ei. Păstrăm actualele primării pentru a fi aproape de cetăţeni, dar nu păstrăm primarii şi nu păstrăm administraţia”, a adăugat George Simion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.