Liderul AUR, George Simion, afirmă că ”festivismul” lui Marcel Ciolacu şi al celor din coaliţia PSD-PNL ”se năruie treptat”, pe măsură ce sunt analizate toate elementele ce ţin de aderarea la Schengen. ”Dacă Marcel Ciolacu şi coaliţia PSD-PNL acceptă acest fruct otrăvit al Austriei, de a ne bucura la aderarea cu spaţiul aerian doar pentru a ne închide gura, dar fără a şti sigur când vor fi ridicate graniţele terestre, atunci vom asista la o uriaşă trădare a intereselor României”, susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aproape de miezul nopţii, Marcel Ciolacu a avut o tresărire: a ţinut să ne anunţe că a «înfrânt» şi că Austria face un pas înapoi în privinţa Schengen. Au sărit toate trompetele pesediste pe El Lider Maximo ca să aplaude victoria Schengen. Doar că, miezul nopţii a trecut, dimineaţa a venit şi cu toţii şi-au dat seama că în anunţul lui Marcel sunt fisuri…multe fisuri”, a afirmat George Simion, într-un comunicat de presă transmis duminică.

El a adăugat că ”lucrurile nu sunt nici pe departe clarificate cu privire la Schengen”.

”A fost recent un Consiliu JAI în cadrul căruia Austria a spus un mare «NEIN» României. De asemenea, Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat săptămâna aceasta că există discuţii despre extinderea spaţiului Schengen în viitor (deci nu acum!!!), dar că mai întâi sistemul însuşi trebuie reformat! (nu ştim când)”, a arătat liderul AUR.

Potrivit acestuia, sunt două aspecte care fac ca ”discursul lui Marcel Ciolacu de Buzău să devină golit de conţinut”.

”A doua chestiune: problema cea mai mare cu privire la Spaţiul Schengen, acolo unde România are cele mai mari pierderi economice, este pe zona de transport rutier, adică în privinţa graniţelor terestre. Accederea doar cu spaţiul aerian nu va rezolva nici pe departe cozile pe care trebuie să le îndure transportatorii români, dar nici pierderile financiare pe care aceştia le suferă. Practic, nu se rezolvă nimic. Suntem de acord să intrăm în Schengen chiar şi cu spaţiul aerian, dar nu cu preţul de a rămâne fără un termen bine stabilit pentru graniţele terestre, pentru transportul rutier! Dacă Marcel Ciolacu şi coaliţia PSD-PNL acceptă acest fruct otrăvit al Austriei, de a ne bucura la aderarea cu spaţiul aerian doar pentru a ne închide gura, dar fără a şti sigur când vor fi ridicate graniţele terestre, atunci vom asista la o uriaşă trădare a intereselor României”, a susţinut el.

George Simion a continuat întrebându-se ”care este preţul acestei «înduplecări» din partea Austriei”?

”Ce oare au promis Marcel Ciolacu, PSD şi PNL austriecilor? Ce le-au mai dat la schimb doar ca să se laude puţin în ţară înainte de anul electoral 2024? De asemenea, ce condiţii a pus Austria pentru a fi de acord cu această aderare cu spaţiul aerian? Sunt întrebări legitime la care românii au nevoie de răspunsuri! Probabil că iar vom afla că Guvernul PSD – PNL a fost de acord cu renunţarea la o parte din resursele ţării, vom descoperi că avem noi de plătit bani Austriei şi nu invers. Festivismul lui Marcel Ciolacu şi al celor din coaliţia PSD-PNL se năruie treptat, pe măsură ce luăm şi analizăm toate elementele ce ţin de aderarea la Schengen. În doar câteva ore de la «marele anunţ» ne dăm seama că Marcel Ciolacu şi pesedisto-peneliştii au înghiţit ca nişte guşteri un mare nimic din partea Austriei, care doar speră să scape de presiunea românilor”, a conchis Simion.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria ”şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. ”Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.