Co-preşedintele AUR George Simion a declarat marţi că Alianţa pentru Unirea Românilor va participa la consultările de la Cotroceni, deşi partidul este dezamăgit de „felul în care se mimează consultările”. El a adăugat că AUR nu va vota categoric Cabinetul Cîţu, având propunerea de premier Călin Georgescu şi va cere preşedintelui Klaus Iohannis redeschiderea şcolilor faţă în faţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem dezamăgiţi de felul în care se mimează consultările, dar participăm, respectăm toţi partenerii de dialog. Participăm din condescendenţă. Poziţia noastră este aceeaşi ca data trecută, categoric nu vom vota Cabinetul Cîţu. Avem propunerea noastră de premier care este Călin Georgescu. Avem propunerea pentru ministru al Educaţiei în persoana domnului Florian Colgeac şi susţinem categoric redeschiderea şcolilor în sistemul faţă în faţă. Trebuie redeschise şcolile. AUR vrea redeschirea şcolilor, pentru că de bâlci politic sunt sătui. Klaus Iohannis şi Guvernul trebuie să ţină cont de părerea românilor şi să redeschidă şcolile faţă în faţă”, a afirmat George Simion.

Întrebat dacă i-a mai un cadou şefului statului, Simion a răspuns: „Doar un mesaj – redeschideţi şcolile de urgenţă”

La prima rundă de consultări din 14 decembrie, George Simion i-a oferit un cadou preşedintelui Iohannis şi anume o hartă a României Mari, „a României întregi de la Nistru până la Tisa, aşa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu”, a explicat liderul AUR.

„O hartă a vegetaţiei din timpul României Mari care era foarte verde. Aveam foarte multe păduri şi am tras un semnat de alarmă legat de pădurile României”, a mai precizat Simion.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui prim-ministru. Consultările ar fi trebuit să înceapă la ora 15.00, cu delegaţia PSD, ultima rundă de discuţii fiind programată la ora 1.30, cu delegaţia minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament, iar la final este aşteptat anunţul referitor la premier.
 
Cu toate acestea, liderul social-democrat Marcel Ciolacu a anunţat că PSD nu va participa la consultările de marţi de la Cotroceni în vederea numirii premierului. El a adăugat că „gaşca pierzătorilor” a creat o majoritate de conjunctură, iar aceste nou CDR nu va rezolva criza sanitară şi economică şi a precizat că PSD va fi în totală opoziţie.
 
Şeful statului a întâmpinat delegaţia PNL şi i-a felicitat pentru formalizarea coaliţiei de guvernare, precum şi pentru timpul scurt în care a promovat demersurile în Parlament.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.