Co-preşedintele AUR George Simion susţine că actuala guvernare este "un sat fără câini" în care nu ştie stânga ce face dreapta şi că guvernanţi impun măsuri restrictive pe care ei nu le respectă, dar au aşteptări de la români să facă acest lucru, referindu-se la imaginile în care ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, nu poartă mască de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
George Simion a afirmat, miercuri, că îi solicită ministrului Afacerilor Interne să spună cum au fost sancţionaţi Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan pentru nepurtarea măştii de protecţie. 
 
"Aşa cum au fost identificaţi huliganii violenţi de la proteste din Piaţa Unirii, la fel şi din partea forţelor de ordine trebuie identificaţi responsabilii. Avem probleme pentru că s-au impus aceste măsuri de restricţii şi cerem ministrului de Interne să spună public cum au fost penalizaţi miniştri care nu respectă restricţiile, ministrul Vlad Voiculescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi ministrul Sportului, Eduard Novak, toţi nu au purtat mască. Noi, AUR, suntem un partid care militează pentru libertate şi împotriva obligativităţii portului măştii în spaţiul public. (...) Se pare că această guvernare este un sat fără câini în care nu ştie stânga ce face dreapta, în care se impun măsuri restrictive pe care ei, în primul rând, nu le respectă şi au aşteptări de la români să le respecte", a declarat George Simion.  
 
El a precizat că se va lupta ca legea să fie aceeaşi pentru toţi, şi pentru protestatari, dar şi pentru jandarmi. 
 
"Avem probleme cu prefectul din Bucureşti care a fost numit politic, s-au politizat funcţiile de prefect şi acest prefect a făcut acuzaţii grave împotriva AUR că suntem organizatorii protestelor, că stăm în spatele protestelor, AUR şi George Simion. Aşa că ministrul care este deasupra prefecţilor trebuie să dea socoteală pentru prefectul din Bucureşti, pentru prefectul din Brăila şi pentru prefectul din Suceava. Aşteptăm măsurile pe care le va lua domnul ministru şi ne luptăm până la capăt pentru ca legea să fie la fel pentru toţi, şi pentru protestatari, şi pentru jandarmi, care fac uz de violenţă, şi pentru miniştrii şi pentru românii simpli care trebuie să respecte sau nu anumite restricţii. Dacă constatăm că atunci când plantezi un copac nu trebuie să porţi o mască că eşti în aer liber, haideţi să desfiinţăm obligativitatea portului măştii în spaţiul public, haideţi să luăm nişte măsuri pe care să le respecte toată lumea, nu ca în fabula lui Alexandrescu, noi vrem egalitate, dar nu pentru căţei”, a mai transmis co-preşedintele AUR.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că toată lumea este egală în faţa legii, referindu-se la faptul că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au fost văzuţi fără mască de protecţie în spaţii publice, precizând că, potrivit legii, amenda poate fi dată în termen de şase luni de la săvârşirea contravenţiei.
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie COVID-19, pe holurile Parlamentului, relatează Ştirile Pro TV. Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că era într-o conferinţă video şi şi-a dat jos masca pentru intervenţie şi că nu era nici o persoană la mai puţin de 10 metri. ”Fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate”, conchide ministrul.
 
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată într-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil. Imaginile au fost surprinse la acţiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu coronavirus.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.