Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI), actual ambasador în Statele Unite, George Maior, a declarat marţi, la intrarea în sala de audieri a Comisiei de control parlamentar a SRI, că el consideră că şi-a făcut datoria "foarte bine" în funcţia de director al serviciului, care a ajuns "una dintre cele mai respectate instituţii în comunitatea de servicii şi infromaţii occidentală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Consider că mi-am făcut foarte bine datoria în funcţia de dirctor al SRI, serviciul a ajuns una dintre cele mai respectate instituţii în comunitatea de servicii şi infromaţii occidentală şi nu numai. Consider că întotdeauna am acţionat în spiritul legalităţii”, a spus George Maior.
 
Întrebat despre notă secretă transmisă de SRI la care a făcut referire fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, în care erau vizate mai multe persoane, printre care Klaus Iohannis, la vremea respectivă primar al Sibiului, Maior a afirmat: Aceea nu este o acuzţie, SRI transmite informaţii, nu transmite directorului informaţii. Am venit de bună credinţă să răspund la toate întrebările Comisiei", a conrinuat acesta.
 
Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat, miercuri, că s-a solicitat SRI să transmită o notă secretă la care a făcut referire fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu în care erau vizate mai multe persoane, printre care Klaus Iohannis, la vremea respectivă primar al Sibiului. Manda a spus că, ”suprinzător sau nu”, informarea a plecat de la SRI către ANI chiar în ziua în care Klaus Iohannis devenea membru al Partidului Naţional Liberal, iar la trei zile după a preluat funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii.
 
 
George Maior este audiat astăzi în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, unde fostul şef al SRI ar trebui să prezinte un material despre felul în care ”a văzut serviciul toată perioada de când a ajuns şi până a plecat" de la conducerea acestuia.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.