Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că industria de apărare din România este în evidentă nevoie de reinventare şi ”are acum o şansă pe care nu are voie să o rateze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Industria de apărare din România este una cu un mare potenţial de dezvoltare. Ştim cu toţii că, într-o perioadă, a reprezentat un ax important al modelului economic şi al structurilor de export din România. Astăzi, ea este în evidentă nevoie de reinventare”, a scris Mircea Goeană pe Facebook.

Secretarul general adjunct al NATO a reamintit că, la Vilnius, s-au aprobat la nivelul NATO, atât planurile noi de apărare, cât şi cel puţin 2% din PIB, pentru toţi aliaţii.

”În spatele acestor decizii se află şi o recunoaştere a faptului că lumea se schimbă, că Europa se schimbă şi că dimensiunea de Securitate, în sens larg, devine o parte esenţială a modului în care ne organizăm ca societate, ca economie şi ca profil de ţară”, a mai afirmat Geoană.

Acesta anunţă că a vizitat Uzina Automecanica Moreni, ”un punct cheie în industria de apărare a României, care oferă producţie şi servicii diversificate în mai multe domenii de activitate, civile şi militare şi Uzina Mecanica Mija, ce produce proiectile şi grenade de mână”.

”Ambele funcţionează astăzi ca filiale ale C.N. ROMARM şi furnizează produse militare sensibile şi strategice. Industria de apărare are acum o şansă pe care nu are voie să o rateze, cu toate dificultăţile existente. România trebuie să profite de toate avantajele pe care încă le mai are, atât în ceea ce priveşte resursa umană şi pregătirea, dar şi din punct de vedere logistic şi geopolitic”, a mai transmis Geoană.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.