Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că anunţul preşedintelui Joe Biden care susţine planul de instruire a piloţilor ucraineni pe avioane de luptă F-16, este foarte important, deoarece este nevoie ca Ucraina să fie ajutată cu tot ce are nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E un pas important, pentru că cred că este foarte important ca Ucraina să izbândească acest război de independenţă. E un război de dependenţă (...) noi încercăm să ajutăm o ţară inocentă care-şi apără independenţa”, a declarat, vineri seară, Mircea Geoană, la Digi 24, întrebat despre anunţul lui Biden referitor la intruirea piloţilor ucraineni.

Potrivit acestuia, ”scopul nostru acuma este să să-i ajutăm pe ucrainieni, care sunt în plină pregătire pentru contraofensivă, cu mijloace de care au nevoie ca să-şi recâştige teritoriul ţării”.

”Este foarte clar că acest război are o dinamică specifică şi, pentru ca Ucraina să izbândească în acest război, are nevoie, în dinamica acestui război, de capabilităţi adaptate acelui moment specific al războiului”, a adăugat Geoană.

Acesta a precizat că Ucraina trebuie ajutată, fără a duce la escaladarea situaţiei, ”pentru că nu avem niciun fel de interes ca un război deja atât de sângeros şi de de păcătos să escaladeze într-un război şi mai mare- între NATO şi Federaţia Rusă”.

”Asta este obligaţia Secretarului General şi a mea, ca lideri polici ai Alianţei, să fim siguri că ajutăm Ucraina să izbândească, dar în aşa fel încât să nu ducem acest război la un nivel de conflagraţie care va fi mult mai severă şi cu consecinţe mult mai grave”.

Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a informat vineri pe liderii G7 că Washingtonul susţine un efort comun al aliaţilor de a antrena piloţi ucraineni pe avioane de luptă F-16, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei, ceea ce reprezintă o poziţie-cheie în condiţiile în care Kievul încearcă să-şi sporească puterea aeriană împotriva forţelor ruse care au invadat ţara, relatează Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.