Secretarul general adjunct NATO Mircea Geoană a afirmat în legătură cu alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă că reprezintă continuarea acestui regim politic la Moscova şi a menţionat că o Rusie mai agresivă înseamnă un NATO mai pregătit să descurajeze această agresiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mircea Geoană a fost întrebat sâmbătă, la Constanţa, ce înseamnă pentru NATO încă un mandat cu Vladimir Putin în fruntea Federaţiei Ruse. 
“Dacă cineva crede că aceste alegeri au fost alegeri într-o lume democratică, este evident că nu este cazul. Este continuarea acestui regim politic la Moscova şi, din păcate, nu vedem o schimbare de abordare  nici în Ucraina, nici faţă de Occident, nici faţă de NATO, aşa că trebuie să ne pregătim de încă câţiva ani de zile, cel puţin, pentru o relaţie  tensionată.
NATO îşi face datoria, ne protejăm teritoriul şi aliaţii, ne luăm măsuri în consecinţă. O Rusie mai agresivă înseamnă un NATO mai pregătit să descurajeze această agresiune”, a afirmat Mircea Geoană. 
 
Alegătorii ruşi sunt chemaţi la urne la sfârşitul acestei săptămâni pentru a-şi alege preşedintele. Vladimir Putin candidează pentru un al cincilea mandat. În lipsa unei opoziţii reale, se întrevede o nouă victorie pentru actualul lider de la Kremlin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.