Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi fost şef al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV că acum erau aduse spre aprobare şase legi pe calea organizării apărării, legi iniţiate cu timp în urmă, iar cea mai importantă este legea pregătirii populaţiei pentru apărare, pe principiul voluntariatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Virgil Bălăceanu a afirmat că ”cel mai bun semn al descurajării şi al apărării este capacitatea ta, ca armată naţională, în contextul apărării colective, şi ar trebui să ne gândim, în perioada următoare, la problematica apărării naţionale”. ”Acum erau aduse spre aprobare şase legi pe calea organizării apărării, legi iniţiate cu timp în urmă, din aceste legi, cea mai importantă este legea pregătirii populaţiei pentru apărare, amendamente la legea existentă deja din 2006. Ministerul Apărării a iniţiat aceste amendamente din urmă cu doi ani de zile, deci nu acum peste noapte, nu a apărut din cauza conflictului din Ucraina”, a spus generalul în rezervă. El a explicat că această lege stabileşte măsurile de refacere a rezervei armatei României, pentru că nu există nicio armată din lume fără rezervă, pe principiile voluntariatului. ”Această lege trebuie să vină în Parlament pentru că noi întârziem nişte măsuri care ţin de o capacitate de descurajare şi de apărare. Este vorba de refacerea rezervei, pe principii voluntare. Prin rezerva voluntară şi prin serviciul voluntar militar, în termen şi prin pregătirea celor din rezerva operaţională, pentru că şi aici se face o confuzie. Când vorbeşti despre rezerva operaţională şi cea generală este vorba de rezerva constituită din bărbaţii care au făcut armata, nu din cei încorporabili, din cei care ar trebui să satisfacă exerciţiul militar obliugatoriu, dacă se reintroduce serviciul militar obligatoriu”, a mai spus Bălăceanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.