Directorul Institutului Revoluţiei Române, Gelu Voican Voiculescu, susţine că decizia Guvernului Orban de a desfiinţa instituţia este ”arbitrară” şi ”abuzivă” şi vor fi făcute toate demersurile legale pentru ca aceasta să nu fie pusă în practică. ”Nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental”, a transmis Voican Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat cunoştinţă cu surprindere de hotărârea luată astăzi de Guvernul Orban, cu privire la desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. De asemenea, nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental. Acest gest vine în continuarea unor acţiuni prin care adevăraţii revoluţionari au fost nesocotiţi, dovadă că la şedinţa solemnă din 16 decembrie 2019, consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română, domnul Petre Roman nu a fost lăsat să-şi rostească discursul, deşi este unul din cei mai cunoscuţi revoluţionari”, a transmis, luni seară, Gelu Voican Voiculescu.

Acesta a precizat că se vor face demersuri pentru ca deciia Guvernului să nu fie pusă în practică. 

”Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 va întreprinde demersurile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri pe cât de arbitrară, pe atât de abuzivă”, a mai transmis Voican Voiculescu.

Ordonanţa de Urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, inclusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de luni, a fost adoptată.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.