Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că există câteva modificări în structura guvernului Mihai Tudose, în noul Cabinet regăsindu-se atât miniştri din Guvernul Grindeanu, cât şi oameni noi, deoarece se doreşte o dinamizare a activităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am văzut un draft (a listei deminiştri – n.r.). Ne-am consultat, am dialogat, au fost mai multte propuneri, oganizaţiile judeţene au fcăut propuneri pentru candidaturi şi toate acestea vor fi supuse dezbaterii Comitetului Executiv Naţional”, a afirmat vicepreşedintele PSD.

Întrebată dacă structura guvernului va fi schimbată, ea a spus că „sunt câteva modificări la câteva dintre ministere”. Chestionată în continuare dacă Ministerul Fondurilor Europene va deveni unul de sine stătător, Gabriela Firea a susţinut că există câteva modificări şi la acest capitol.

„Sunt şi la acest capitol câteva modificări, nu neapărat de esenţă, nu vrem să împiedicăm sub nicio formă absorbţia de fonduri europene, ci dinpotrivă să o stimulăm”, a răspuns primarul Capitalei.

De asemenea, întrebată dacă lista miniştrilor este definitivată, vicepreşedintele PSD a răspuns afirmativ. „Da. Sunt şi doamne şi domni miniştri care îşi păstrează portofofiile, sunt şi doamne şi domni miniştri noi în acest Cabinet, aşa este şi normal, pentru că ne dorim o dinamizare a activităţii guvernului, ne dorim o schimbare în bine”, a adăugat ea.

La întrebarea dacă există vreun ministru independent sau tehnocrat, Gabriela Firea a spus că, „din câte ştie ea, toţi colegii sunt membri ai PSD sau ALDE”. Chestionată dacă Tudorel Toader este membru de partid, vicepreşedintele PSD a afirmat: „E, aşa cum ştiţi, asumat de colegii de la ALDE şi este decizia domniilor lor dacă îl vor şi convinge să intre în această formaţiune politică sau nu. Asumat de coaliţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.