Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă că a pus în consultare regulamentul programul social de creştere a natalităţii. Astfel, cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani pot afla care sunt paşii pe care trebuie să-i facă pentru a obţine ajutorul financiar de 15.000 de lei. Sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranşe, sub forma unui voucher electronic - card, în valoare de 5.000 de lei şi a unui voucher pe hârtie, în valoare de 10.000 de lei. Cardul poate fi folosit pentru achiziţia tratamentului indicat de specialistul în infertilitate, din farmaciile înscrise în program, iar voucherul va fi folosit doar pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate, în cazul femeilor care au avut un rezultat pozitiv în prima etapă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Veşti importante! Am publicat în consultare regulamentul programul social de creştere a natalităţii. Cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani pot afla care sunt paşii pe care trebuie să-i facă pentru a obţine ajutorul financiar de 15.000 de lei. Până la sfârşitul lunii, suntem pregătiţi să primim deja dosarele!  Se pot înscrie în acest program social doar cuplurile şi femeile care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România şi care vor desfăşura procedurile pentru obţinerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din ţara noastră”, anunţă ministrul Firea. 
 
Gabriela Firea precizează că vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 şi 45 de ani, care au indicaţie pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist.
 
Dosarul va fi unul simplu şi trebuie să conţină: 
- o cerere tip;
- copii ale actelor de identitate;
- o declaraţie pe proprie răspundere;
- documentul care conţine dovada infertilităţii şi indicaţia medicală pentru FIV;
- adeverinţa care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;
- un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal. 
 
Solicitanţii vor depune online dosarul complet, când vom anunţa că primim dosarele, la adresa cresterenatalitate@mfamilie.gov.ro. De asemenea, persoanele care nu pot trimite online documente, dosarele pot fi depuse fizic la sediul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. 
 
Potrivit Gabrielei Firea, sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranşe, sub forma unui voucher electronic - card, în valoare de 5.000 de lei şi a unui voucher pe hârtie, în valoare de 10.000 de lei. Cardul poate fi folosit pentru achiziţia tratamentului indicat de specialistul în infertilitate, din farmaciile înscrise în program, iar voucherul va fi folosit doar pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate, în cazul femeilor care au avut un rezultat pozitiv în prima etapă. 
 
”Sprijinul financiar va fi acordat pe principiul “primul venit – primul servit”, în ordinea transmiterii dosarelor. Până la finalul anului, avem fonduri pentru 2.500 de ajutoare, iar de anul viitor decontăm 10.000 astfel de proceduri. Timp de zece zile, aşteptăm orice sugestie cu privire la regulamentul programului. În această perioada, tinerii îşi pot pregăti dosarele, dar să nu le trimită încă la minister. Vom anunţa din timp ziua în care deschidem depunerile documentelor pentru program.  Regulamentul programul a fost conceput cu un singur gând: să ajutăm cât mai mulţi tineri să-şi împlinească visul de a deveni părinţi şi să contribuim la creşterea natalităţii”, mai transmite ministrul Familiei. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.