Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat că social-democraţii solicită Guvernului să fie schimbată definiţia de caz, astfel încât toate persoanele să beneficieze de testare pentru COVID-19 gratuită, inclusiv contacţii oamenilor suspectaţi de coronavirus sau care au simptome ale bolii. Ea a adăugat că un test poate ajunge chiar şi la 500 de lei, ceea ce înseamnă un cost mare pentru o familie, mai ales în cazul uneia numeroase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PSD cere Guvernului să schimbe de urgenţă protocolul de testare a cetăţenilor. Se testează gratuit doar pacienţii care au deja simptome. Din păcate, li se refuză contacţilor acestor persoane să se testeze gratuit, aşa că le este foarte 350 - 400, chiar 500 lei, ceea ce e foarte mult pentru o familie, mai ales dacă e vorba despre o familie numeroasă. Ar trebui testate şi persoanele care au suspiciune de SARS-CoV-2. Am văzut declaraţia premierului să rămânem cu această definiţie de caz. Nu înţelegem de ce nici până acum Guvernul nu vrea să testeze în masă populaţia. Cerem Guvernului să schimbe definiţa de caz şi Ministerului Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, să îndrume toate persoanele care să fie repartizate la clinici de stat astfel încât să poată fi testate gratuit. E posibil ca astăzi să ai un test negativ, dar peste două zile să ai simptome şi să simţi nevoia unui nou test”. a afirmat Gabriela Firea luni, la finalul Biroului Politic Naţional al partidului. 

Premierul Ludovic Orban a declarat că de la începutul pandemiei a fost crescută capacitatea de testare pentru COVID-19 în România, iar de la 400-500 de teste pe zi, câte erau făcute iniţial s-a ajuns la 50.000 de teste zilnic. Şeful Executivului a adăugat că testele sunt făcute la solicitare, conform definiţie de caz, iar dacă persoana nu se încadrează în această definiţie de caz, atunci poate cere să fie testată contra cost.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.