Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat că social-democraţii au decis joi să îl cheme la raport pe prim-ministrul Ludovic Orban privind proiectul de buget pe anul viitor. Dacă nu este nimic de ascuns şi dacă Guvernul nu are intenţia de a majora TVA, atunci de ce Executivul nu pune în transparenţă decizională proiectul de buget pe 2021, a adăugat Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu înţelegem de ce nu este urcat în trasparenţă decizională proiectul de buget pe anul viitor, de ce nu se organizează o conferinţă de presă astfel încât toţi românii să afle toate intenţiile Guvernului cu privire la TVA de exemplu. Deci în acest moment din punctul nostru de vedere Guvernul nu îşi mai pune problema să crească TVA, ci cu cât să crească TVA. Am luat decizia în Consiliul Politic Naţional să fie chemat la rapoort în Prlament chiar premierul Ludovic Orban. Dacă nu are nimic de ascuns, dacă totul e curat, dacă nu se intenţionează majorarea taxelor şi impozite, inclusiv a TVA de ce nu e adus în transparenţă bugetul pe anul viitor?”, a afirmat Gabriela Firea joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Ea a mai spus că PSD nu va fi sub nicio formă de acord cu creşterea TVA.

„Sunt făcute doar declaraţii publice şi doar promisiuni. În ce măsură putem să mai credem aceste promisiuni, când Guvernul a promis că va majora pensiile, că va dubla alocaţiile? Cetăţenii nu se mai pot încrede în aceste declaraţii politice, promit marea cu sarea. Să vedem care sunt sursele de finanţare, care sunt cheltuielile propuse. Anunţăm că PSD nu va fi sub nicio formă de acord cu creşterea TVA. Această taxă crescută va lovi în românii cu veniturile mici şi medii. E total incompetent şi injust să loveşti în această perioadă tot pe românii cu venituri mici şi medii”, a completat Firea.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, miercuri seară, că nu vor fi crescute taxele, aşa cum insinuează PSD, întrucât creşterea taxelor este ”cea mai proastă soluţie” pentru a aduce venituri la buget. Cîţu a precizat că „soluţia liberală” este „taxe mici, puţine, dar pe care să le plătim toţi”.

În ceea ce priveşte prezentarea bugetului pentru 2021, Cîţu afirmă că ”PSD minte şi manipulează”, iar Marcel Ciolacu a votat cu mâna lui modificarea la Legea finanţelor care prevede că, în an electoral, bugetul este prezetat de către noul Guvern, la 15 zile de la învestire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.