Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a cerut premierului Florin Cîţu şi ministrului de Finanţe Alexandru Nazare să vină repede în Parlament cu bugetul de stat, pentru că românii trebuie să afle ce intenţii are guvernarea de dreapta şi ce investiţii sunt prioritare sau câţi bani merg către sănătate, educaţie, infrastructură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Solicităm premierului şi ministrului de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat. Dl. Cîţu a mai fugit de Parlament şi când a fost invitat să dea explicaţii în faţa Comisiei de buget, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir, ca preşedinte al comisiei. Românii trebuie să ştie ce intenţii are guvernarea de dreapta cu viaţa lor. Ce investiţii sunt prioritare, câţi bani merg către sănătate, educaţie, infrastructură. Care sunt alocările bugetare pentru alocaţiile copiilor, creşterea salariilor şi a pensiilor. În toată Europa, chiar şi în perioada de pandemie şi contracţie economică, guvernele au găsit soluţii să nu transfere către populaţie povara acestei perioade. Numai la noi se anunţă austeritate pe toată linia”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a PSD. 
 
Senatoarea PSD a adăugat că echipa social-democrată a promovar măsuri pentru toate categoriile socio-profesionale, de câte ori a fost la guvernare.
 
 
„Dacă cei cocoţaţi la putere prin minciună şi fraudă nu pot, nu ştiu, nu vor, să facă un pas în spate şi să lase specialiştii social-democraţi să guverneze. De câte ori a fost la guvernare, echipa social-democrată a ştiut să promoveze măsurile prin care toate categoriile socio-profesionale să prospere”, a completat Firea. 
 
Vicepremierul Dan Barna a anunţat marţi că obiectivul Executivului este să ajungă săptămâna viitoare bugetul pentru 2021 în Parlament, iar la Ministerul de Finanţe sunt în momentul de faţă discuţii pentru ca deficitul să se închidă la 7% sau 7,2%. Referitor la sporuri, acesta a spus că este făcută o analiză în prezent, însă există unele sporuri care nu mai sunt de actualitate.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.