Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ”nu este de dorit” ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara în Parcul Herăstrău, unde a avut loc o petrecere, pe o terasă şi că proprietarul şi administratorul localului ”vor fi chemaţi luni pentru a li se pune în vedere că legea este valabilă pentru toată lumea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce s-a întâmplat aseară nu este de dorit. Am fost informată imediat, am reacţionat, am aflat imediat cine este proprietarul acelei terase - restaurant, de asemenea, cine administrează şi vor fi chemaţi luni pentru a li se pune în vedere că legea este valabilă pentru toată lumea. Păpulaţia respectă măsurile recomandate de către medici şi anunţate de către autorităţi în întreaga Europă, în întreaga lume şi la noi în ţară. Există şi astfel de situaţii în care parcă se uită că există încă un pericol atât de mare, că virusul de tip nou nu şi-a găsit un antidot, că nu avem un tratament- minune şi practic suntem în plină pandemie. Chiar dacă este perioadă, cum se spune ştiinţific, de platou, să nu uităm că au fost foarte multe ţări în care în zonele în care s-au redeschis restaurantele, terasele, cluburile, au trebuit să reintroducă starea de urgenţă şi au închis din nou totul pentru că a explodat numărul de îmbolnăviri”, a declarat Gabriela Firea la Digi 24, duminică.

Firea afirmă că nu s-a putut preîntâmpina ceea ce s-a întâmplat.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Pur şi simplu poliţia locală, jandarmii, ar trebui să informeze cetăţenii ce lege încalcă. În acest moment, eu nu sunt o fană a amenzilor, nu spun că trebuiau date amenzi, dar nu există nicio posibilitate prin care acea terasă să fi fost închisă imediat. Noi am făcut-o, dar nu am putut preîntâmpina pentru că au spus că oferă sucuri, apă pentru hidratare, ceea ce era foarte bine, pentru cei care se plimbau, puteau să ia un suc, o apă, o îngheţată, dar nu să rămână în acea zonă şi nu să organizeze o petrecere cu persoane foarte multe care nu păstrau distanţa. Asta înseamnă că şi-au pus propria viaţă în pericol şi ceea ce este foarte grav, au pus în pericol viaţa familiei, a colegilor de serviciu”, a mai spus Firea.

Zeci de tineri s-au strâns, sâmbătă seară, în Parcul Herăstrău, au ascultat muzică şi au dansat, imaginile surprise în zonă fiind postate pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.