Liderul PSD Bucureşti Gabriela Firea a afirmat că moţiunea de cenzură este cât se poate de legitimă şi va trece. Reacţia vine după ce Ludovic Orban a spus că analizează o posibilă contestare la CCR a unui confilict juridic de natură constituţională din cauza că moţiunea de cenzură este în procedură parlamentară în perioada sesiunii extraordinare convocate în vacanţa parlamentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Liberalii spun atâtea lucruri trăsnite în ultima perioadă, încât nu mă mir că au făcut o astfel de afirmaţie. Eu aş vrea să răspundă de ce nu dublează alocaţiile, de ce nu măresc pensiile, de ce Guvernul PNL îi apără pe pedofili, ascunzându-se după tot felul de chiţibuşuri juridice şi nu le pasă de victimele violenţei asupra minorilor, eu aş vrea aceste lucruri să le spună”, a declarat Gabriela Firea înaintea CEx al PSD de miercuri. 

Ea a adăugat că Guvernul PNL nu a luat nici o măsură sanitată benefică pentru români.

„De ce nu s-a lucrat tot anul la Centura ocolitoare a Capitalei şi ieri premierul ne-a anunţat cu foc de artificii că încep lucrările, de ce acum, în campanie? La aceste întrebări să răspundă, iar moţiunea este cât se poate de legitimă şi va trece. Pentru că, din păcate, Guvernul PNL nu a luat niciuna dintre măsurile sanitare benefice pentru populaţie, care au fost luate în lumea civilizată. Nu s-a testat, nu s-a izolat, s-a făcut totul pompieristic. În momentul în care am propus un program de testare pentru cea mai mare comunitate urbană şi anume Capitala am fost blocată”, a completat Firea.

Aceasta a acuzat PNL că îi blochează programul privind donatorii de plasmă, iar liberalii se opun şi testării masive în Bucureşti la coronavirus.

„Acum la fel, cu programul pentru plasma sanguină, stimularea donatorilor, mi se pun piedici. Sunt jignită şi arătat cu degetul. Legile care sunt în vigoare atât la nivel european, cât şi naţional, pentru donatorii de plasmă s-au realizat de către oameni care erau în birourile lor foarte calmi, liniştiţi, relaxaţi, pentru că nu era un virus care putea să ucidă şi a şi ucis atâţia oameni. Acum suntem într-o situaţie extraordinară. Şi atunci ce facem? Aplicăm regulile care s-au realizat înaintea pandemiei? Nu mi se pare normal ce se întâmplă acum, câtă vreme Guvernul a eşuat şi în această politică de a atrage donatorii de plasmă de la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 şi au imunitate. Prin urmare, au anticorpi, nu înţeleg de ce nu este încurajat un proiect venit din partea mea. Doar pentru că l-am propus eu nu este bun? O să vedeţi că după alegeri vor spune că este foarte bun”, a mai spus Gabriela Firea

Întrebată dacă are încredere în Victor Ponta şi în parlamentarii Pro România că se vor ţine de cuvânt şi vor vota moţiunea, Gabriela Firea a răspuns: „Eu nu am decât să cred ceea ce spune Victor Ponta aproape în fiecare seară la televizor, care spune că acest Guvern este incompetent”.

PSD a depus luni moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Ea va fi citită în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, de la ora 12.00. 

Ludovic Orban a declarat, marţi, că analizează temeiurile pentru a sesizat CCR cu un conflict juridic de natură constituţională privind depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada vacanţei parlamentare, lucru care nu s-a întâmplat de 30 de ani încoace în România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.