Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, afirmă că haosul generat de deciziile contradictorii ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei, care au ”bulversat milioane de bucureşteni, arată incapacitatea actualei puteri politice de a gestiona criza sanitară în care ne aflăm şi falimentul sistemului clientelar patronat de premierul Orban”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Haosul generat de deciziile contradictorii ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei, care au bulversat milioane de bucureşteni, arată incapacitatea actualei puteri politice de a gestiona criza sanitară în care ne aflăm şi falimentul sistemului clientelar patronat de premierul Orban. Este clar că se impune demiterea actualului prefect – un personaj demn de Caragiale, uns în această funcţie de actualul Guvern – , dar o astfel de decizie nu va schimba radical datele problemei”, a scris, marţi, Firea, pe Facebook.

Primarul general în funcţie susţine că ”bucureştenii vor plăti în continuare factura incompetenţei decizionale câtă vreme puterea politică şi premierul Ludovic Orban nu vor înţelege că o situaţia pandemică de o asemenea gravitate trebuie gestionată împreună cu specialişti şi cu oameni competenţi”.

Firea i-a transmis un mesaj premieurlui Orban: ”Domnule prim-ministru Orban, măcar în ceasul al doisprezecelea înţelegeţi că interesul primordial al românilor este sănătatea! Lăsaţi deoparte interesele politice şi de partid! Tot mai mulţi români se îmbolnăvesc, fac forme grave de infectare, spitalele nu mai fac faţă, iar locurile la terapie intensivă sunt insuficiente. Este suficient că v-aţi pus pe listele electorale prietenii şi ţuţerii, nu mai populaţi cu impostori şi incompetenţi instituţiile care trebuie să ia decizii pentru gestionarea crizei sanitare. Factura loialităţii amicilor dumneavoastră o plătesc românii, care suferă pe patul de spital sau, poate, nici acolo, pentru că locurile sunt tot mai puţine”.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a anunţat, luni seară, că activitatea din creşe şi din after-school-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea restricţiilor impuse.

"A fost o eroare materială", a susţinut reprezentantul Prefecturii, referindu-se la faptul că iniţial se anunţa că şi aceste activităţi se suspendă.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, luni seară, că este "incredibil" ceea ce s-a întâmplat în legătură cu "situaţia creată la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă", menţionând că a avut discuţii cu prefectul încă de săptămâna trecută şi se aştepta "să ia o decizie clară".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.