Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă, luni, că tinerii din românia vor avea acces la cardul european destinat lor încă din primăvară. Cardul este folosit de peste 6 milioane de tineri europeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară! Pregătim documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociaţia Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de ţări europene şi are 40 de organizaţii membre”, a transmis, luni, Gabriela Firea.  

Potrivit acesteia, orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii şi reduceri la cumpărături, teatru şi film, transport în comun sau muzee, aşa cum au peste 6 milioane de tineri europeni. 

”Colaborăm cu Asociaţia Pentru Mobilitate Europeană, organizaţia naţională membră a Asociaţiei Cardului European pentru Tineret. Foarte important, cardul va fi gratuit”, a mai transmis Firea.  

Aceasta a precizat, de asemenea, că, în paralel, este în linie dreaptă cu reorganizarea instituţiilor din ţară, în urma separării activităţilor de sport şi tineret. 

”În bugetul pe anul 2023, avem 100 milioane de lei pentru operaţionalizarea Direcţiilor Judeţene pentru Familie şi Tineret. Fiecare dintre cele 42 de instituţii are nevoie de minimum 16 angajaţi pentru a funcţiona şi nu poate un specialist în sport să preia atribuţii pentru tineret, familie sau natalitate”, a mai transmism ministrul Familiei.  

Firea a precizat că Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de angajaţi acolo unde a fost necesar. 

”De exemplu, la direcţiile din Călăraşi şi Ialomiţa am preluat doar 4 angajaţi, iar la Arad sau Sălaj câte 5 persoane. Insuficient şi va fi nevoie să angajăm. Acum, din cele 923 de posturi din toate direcţiile judeţe avem ocupate doar o treime, 361 mai exact, de specialiştii preluaţi din fostele direcţii judeţene de sport şi tineret. Pentru restul, pregătim angajări pentru că ne dorim să fim în contact direct cu tinerii şi familiile din toată ţara”, a mai precizat Firea.  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.