Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea anunţă că a lansat duminică, la Cercul Militar Naţional, asociaţia profesională Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„V-am invitat astăzi, aici, pentru a informa opinia publică despre înfiinţarea Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul'. Uniunea este persoană juridică de drept privat, înscrisă astfel în registrul special al instanţei, prin Încheierea din 30.05.2019 a Instanţei Judecătoriei sectorului 5 şi constituită în temeiul dreptului la liberă asociere. Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul' este o asociaţie profesională, deci nu are caracter politic, formată din militari, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi, atât în rezervă, cât şi în activitate şi este prima asociaţie de acest fel”, a declarat preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul", Gabriel Oprea, la evenimentul de lansare, citat într-un comunicat remis News.ro
 
El a menţionat că Uniunea va sprijini oamenii care şi-au pus viaţa în slujba ţării.
 
„Toţi cei din domeniu, indiferent că sunt în activitate sau în rezervă, se pot înscrie în această platformă şi pot produce o schimbare în ceea ce priveşte legislaţia care li se aplică. Uniunea va milita pentru apărarea şi consolidarea democraţiei, precum şi pentru respectarea drepturilor omului şi mai ales a drepturilor celor care provin din acest domeniu”, a afimat Oprea.
 
Gabriel Oprea a susţinut că Uniunea promovează patriotismul, cunoaşterea şi păstrarea tradiţiilor naţionale, culturale şi militare, îndeosebi în rândul tinerei generaţii şi îi sprijină pe membrii săi în realizarea dezideratelor de protecţie socială şi a altor drepturi şi interese legale ale acestora.
 
„Vom asigura o legătură permanentă cu instituţiile abilitate şi vom asigura activităţile necesare pentru îmbunătăţirea legislaţiei şi acordarea de drepturi şi facilităţi care să asigure membrilor şi familiilor lor o protecţie socială reală şi condiţii decente de viaţă. Vom dezvolta şi ne vom preocupa de menţinerea legăturilor de solidaritate şi camaraderie între membrii Uniunii. De asemenea, Uniunea va acorda sprijin moral şi material, precum şi consiliere psihologică şi juridică, prin persoane atestate legal, membrilor săi aflaţi în situaţii deosebite. Vom iniţia demersuri pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale şi a condiţiilor de viaţă membrilor şi familiilor acestora”, a declarat Oprea.
 
El a menţionat că principiile fundamentale după care funcţionează Uniunea sunt: democraţie, interes naţional, respectarea drepturilor omului, respect faţă de lege, unitate de acţiune, loialitate şi disciplină, onoare şi demnitate.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.